Κόσμος

Σρι Λάνκα: Ξεναγός πήγε να… υπνωτίσει ελέφαντα και αυτός τον ποδοπάτησε μέχρι θανάτου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στη Σρι Λάνκα που προσπάθησε να υπνωτίσει έναν ελέφαντα και δέχθηκε επίθεση από το εξαγριωμένο ζώο.
Σοκαριστικές εικόνες δείχνουν τον άνδρα να πλησιάζει έναν άγριο αρσενικό ελέφαντα που έβοσκε σ’ ένα ξέφωτο και να κάνει χειρονομίες προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή του. Ερεθισμένο το παχύδερμο αρχίζει να τρέχει προς το μέρος του, αλλά ο άνδρας στέκεται ακίνητος πιστεύοντας ότι μπορεί να το «υπνωτίσει» και να το ακινητοποιήσει. Όμως ο ελέφαντας πέφτει πάνω του, τον σωριάζει στο έδαφος κι αρχίζει να τον ποδοπατά μέχρι θανάτου.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Καταραγκάμα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Γιάλα στη νότια Σρι Λάνκα.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο 41χρονος άνδρας ξεναγούσε μια ομάδα τουριστών, που είχαν πάει στην περιοχή για να δουν άγριους ελέφαντες. Υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου είπαν ότι ο άνδρας ήταν μεθυσμένος. Η γενική διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας Άγριας Ζωής της χώρας επεσήμανε ότι η έξοδος από αυτοκίνητο και η βόλτα πεζή στο εν λόγω πάρκο είναι παράνομη και προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε αποτολμήσει κάτι ανάλογο στο μέλλον θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πάντως, όπως επισημαίνουν διεθνή ΜΜΕ, η επαφή ανθρώπων με άγριους ελέφαντες στην περιοχή δεν είναι ασυνήθιστη καθώς με την επέκταση των αστικών κέντρων έχει καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον των ζώων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το