Τοπικά

Σπύρος Μάμαλης: “Θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στους πολίτες”

Τους λόγους που επέλεξε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Ιωνία με το συνδυασμό «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική, εξηγεί σε συνέντευξή του στη «Θ» ο κ. Σπύρος Μάμαλης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού, Αθλητικού και Αλιευτικού Συλλόγου Οικισμών Κριθαριάς και Πλακών Βόλου «Ο Νέος Απόστολος». Τονίζει χαρακτηριστικά πως «θέλει να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις στους πολίτες, να δηλώνει πάντα «παρών», να αφουγκράζεται και να προσπαθεί».

Κύριε Μάμαλη τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;
Η αρχή της ενασχόλησής μου με τα κοινά έγινε από το 2015 ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού, Αθλητικού και Αλιευτικού Συλλόγου Οικισμών Κριθαριάς και Πλακών Βόλου «Ο Νέος Απόστολος». Όσοι με γνωρίζουν έχουν διαπιστώσει την έντονη δραστηριοποίησή μου στους οικισμούς. Μέχρι σήμερα με εργατικότητα, αποφασιστικότητα και οργάνωση έγιναν παρεμβάσεις, αλλάζοντας σημαντικά τα δεδομένα των οικισμών. Εκεί συνεχίζω μέχρι σήμερα με τη διευθέτηση πολλών ζητημάτων, αλλά και με τη δημιουργία ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Σκοπός η ανάδειξη των δύο οικισμών, που αποτελούν ένα τμήμα της Μαγνησίας με μεγάλο φυσικό κάλος και άριστο κλίμα, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου και το οποίο μέχρι πρότινος έχρηζε λύσης πολλών προβλημάτων.
Αρωγοί σε όλη την προσπάθεια μέχρι σήμερα στάθηκαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου και πρέπει να τονίσω ότι από τότε που επισκέφτηκε ο δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος την περιοχή, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Υπήρξε μια άριστη συνεργασία με όλες τις Αντιδημαρχίες, τις υπηρεσίες γενικώς και ολοκληρώθηκαν πολλά έργα ,ενώ η ολοκλήρωση του αποχετευτικού, του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε πρόσφατα από το Δήμαρχο και η επέκταση του φυσικού αερίου θα αποτελέσουν έργα πνοής για την περιοχή.

Γιατί επιλέξατε τη Νέα Ιωνία για να θέσετε υποψηφιότητα;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Ιωνία, στον κεντρικό ιστό απέναντι από την Ευαγγελίστρια εκεί όπου παραμένει το πατρικό μου σπίτι, μάλιστα οι παππούδες μου ανήκουν στους πρώτους πρόσφυγες οικιστές της Ν. Ιωνίας. Έπαιξα σαν παιδί στις αλάνες και στα προσφυγικά, πέρασα ατελείωτες ώρες στο σχολείο και στο γήπεδο. Έζησα τον σκληρό αγώνα των κατοίκων να εξελιχθούν οι ίδιοι και να μεταμορφώσουν τον συνοικισμό με ήθος και αξιοπρέπεια σε σύγχρονη πόλη και τώρα δημοτική ενότητα. Αλλά και σήμερα βρίσκομαι καθημερινώς εκεί, γνωρίζω και συναναστρέφομαι τους κατοίκους, τους καταστηματάρχες, τους εμπόρους και συζητάμε τα προβλήματα. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω και να δώσω αγώνες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και της καθημερινότητας των συμπολιτών μου, αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων. Να προσφέρω ιδέες και να προτείνω λύσεις. Να συνεργαστώ με τους πολιτιστικούς συλλόγους για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού. Στη ζωή μου ως ελεύθερος επαγγελματίας έχω μάθει να προσπαθώ με ζήλο και πείσμα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γιατί επιλέξατε να ταχτείτε στην παράταξη «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» του Αχιλλέα Μπέου;
Με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μου και το όραμα για το μέλλον, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος ως δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» με επικεφαλής τον Αχιλλέα Μπέο και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Τον θεωρώ ως τον πιο κατάλληλο, ικανό και αποτελεσματικό δήμαρχο που με την ομάδα του θα συντελέσει στην περεταίρω εξέλιξη και μεταμόρφωση της πόλης, στην αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ώστε να γίνει ο τόπος μας πρωτοπόρος, ένας τόπος όπως τον ονειρευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.
Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο δήμαρχος, στο επόμενο διάστημα, αφού έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ενότητες, με έργα σε όλα τα επίπεδα. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει κι εκεί άμεσες λύσεις και επιθυμώ κι εγώ μαζί του να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στους πολίτες, να δηλώνω πάντα «παρών», να αφουγκράζομαι και να προσπαθώ…

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κώστας Καραφωτάκης – Τάκης Πέρκιζας: Το σχέδιο για τη νέα εποχή της ΕΨΑ

Στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν ζήσει…

26 Μαΐου 2024

Σπάνιο χρυσό νόμισμα και κορμό Κούρου αξίας 20 εκατ. δολαρίων προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαιοκάπηλοι – Πώς τους έπιασε η ΕΛΑΣ

Στη σύλληψη τριών αρχαιοκάπηλων ηλικίας 54, 69 και 52 ετών προχώρησαν αστυνομικοί από το Τμήμα…

25 Μαΐου 2024

Η Nicki Minaj συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για κατοχή ναρκωτικών

Στο αεροδρόμιο της Ολλανδίας συνελήφθη η αμερικανίδα ράπερ Nicki Minaj λίγες ώρες πριν από την…

25 Μαΐου 2024

7χρονος έπεσε με το ποδήλατο σε τοίχο – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στα Γιάννενα, καθώς 7χρονος που έκανε ποδήλατο, έπεσες πάνω σε τοίχο, και…

25 Μαΐου 2024

Φινλανδή κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από άγνωστο στη Ρόδο

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 25χρονη Φινλανδή στη Ρόδο. Σύμφωνα με την καταγγελία της στην αστυνομία…

25 Μαΐου 2024

«Απολύτως αναπόφευκτη» μια πανδημία, προβλέπει Βρετανός επιστήμονας – Δεν είμαστε έτοιμοι, λέει

Η Βρετανία δεν είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μια νέα πανδημία, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής…

25 Μαΐου 2024