Τοπικά

Σπείρα Γεωργιανών “άνοιξε” 26 διαμερίσματα- Τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 35.000 ευρώ

diarriktes

Από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων εξιχνιάσθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις οικιών στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή της.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος οκτώ μελών της οργάνωσης, αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας, αντρών και γυναικών ηλικίας από 26 έως 39 ετών, καθώς και σε βάρος αγνώστου μέχρι στιγμής αριθμού συνεργών τους, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Τρία από τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν προχθές στην πόλη για κλοπή και απόπειρα κλοπής από δύο διαμερίσματα πολυκατοικίας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων διακριβώθηκε ότι οι οκτώ αλλοδαποί μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, από το Σεπτέμβριο του 2014 είχαν συγκροτήσει και συμμετείχαν σε δομημένη, με διακριτούς ρόλους διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων διαμερισμάτων πολυκατοικιών, προκειμένου να αποκομίσουν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με σύνθεση τουλάχιστον τριών ατόμων, συνήθως τις πρωινές ώρες επέλεγαν οικίες που βρίσκονταν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές των Τρικάλων και εισέρχονταν σ’ αυτές είτε με τη μέθοδο της θραύσης των κλειδαριών είτε με τη χρήση αντικλειδιών, χωρίς να αφήνουν ίχνη.

Δύο από τα άτομα, αφού βεβαιώνονταν ότι απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες – ενοικιαστές, εισέρχονταν με τους παραπάνω τρόπους στις οικίες και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά και σε λιγότερες περιπτώσεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Το τρίτο άτομο είχε συνήθως καθοδηγητικό ρόλο παραμένοντας στο όχημα διαφυγής, το οποίο στάθμευε κοντά στις οικίες, τόσο για την κατόπτευση του χώρου όσο και για την έγκαιρη ειδοποίηση των συνεργών σε περίπτωση εισόδου ατόμων στην πολυκατοικία ή ενδεχόμενη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξιχνιάσθηκαν εκτός από τις δύο περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας που τελέστηκαν προχθές, άλλες 24 κλοπές-διαρρήξεις διαμερισμάτων πολυκατοικιών, οι οποίες διεπράχθησαν από το Σεπτέμβριο του 2014 έως προχθές στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή της.

Η λεία των κλοπιμαίων που ήταν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα σε βάρος των μελών της οργάνωσης δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών, αλλά και να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αγνώστων συνεργών τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το