Τοπικά

Σπείρα που έκλεβε οχήματα είχε «πλοκάμια» και στον Βόλο – Επαγγελματίας φέρεται να συνεργαζόταν

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μπήκε και επαγγελματίας από τη Μαγνησία ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Θ» συνεργαζόταν για κάποιο χρονικό διάστημα με τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε οχήματα από την Αττική και στη συνέχεια τα έστελνε σε πόλεις ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στον Βόλο.
Ειδικότερα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως Βολιώτης επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των οχημάτων παρήγγειλε ένα πολυτελές αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την Αττική και μάλιστα το συγκεκριμένο βρίσκεται ήδη στον Βόλο.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διερευνούν την υπόθεση, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό εάν ο Βολιώτης επαγγελματίας σκόπευε να πουλήσει το όχημα, ή θα το διέλυε χρησιμοποιώντας τα μέρη του για ανταλλακτικά. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και θα εξεταστεί το κατά πόσο είχαν φτάσει στη Μαγνησία και άλλα κλεμμένα οχήματα προερχόμενα από τα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, καθώς ο επαγγελματίας φέρεται να συνεργαζόταν με το κύκλωμα. Με την ολοκλήρωση της δικογραφίας ο φάκελος πρόκειται να σταλεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να εξετάσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης που αφορούν στη Μαγνησία.

Σημειώνεται ότι τα κλεμμένα αυτοκίνητα διοχετεύονταν αυτούσια ή υπό μορφή ανταλλακτικών εκτός από τον Βόλο κυρίως στην Πάτρα, και τη Χαλκίδα, αλλά και στην Καλαμάτα, την Καστοριά, και τα Ιωάννινα.
Ωστόσο, χαρακτηριστικό στοιχείο της συμμορίας ήταν ότι χρησιμοποιούσε ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (φορητούς υπολογιστές που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων), καθώς και λογισμικό (software) για τη δημιουργία κλειδιών, προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων που ήταν στόχοι τους.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πρόκειται για δυσεύρετο εξοπλισμό, μεγάλης αξίας, που τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό, ενώ είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σπείρα με ανάλογη υποδομή στην κλοπή οχημάτων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 8 μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Μάλιστα, για πέντε από τους συλληφθέντες, έχουν σχηματιστεί παλαιότερα ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας από τους δράστες, από το 1992 έως και σήμερα, έχει συλληφθεί συνολικά είκοσι φορές, για ανάλογα αδικήματα.
Έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εντοπίστηκαν 5 κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, που αποθήκευαν σε ειδικούς χώρους που διατηρούσαν άτομα που συνεργάζονταν με τους δράστες.
Όπως εκτιμά η Αστυνομία, τα κέρδη της σπείρας ανέρχονταν σε περίπου 300.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο το ποσό να είναι μεγαλύτερο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το