Τοπικά

Σπείρα διαρρηκτών έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε χωριό της Λάρισας – “Άνοιξαν” το 1/3 των σπιτιών

Οι διαρρήκτες εισβάλλουν στα σπίτια ακόμη και το πρωί, έχοντας σκορπίσει τον φόβο και τον τρόμο στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού της Λάρισας, Ελευθέριο.
Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, από τις αρχές του έτους, όπως μας πληροφορεί κάτοικος του Ελευθέριου η οποία με επιστολή της στο onlarissa.gr, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως επισημαίνει οι κάτοικοι είναι φοβισμένοι και εξοργισμένοι, διότι μέχρι τώρα οι διαρρήκτες έχουν ανοίξει πάνω από το 1/3 των κατοικιών του χωριού.
Ο τρόπος που δρουν είναι να πετούν πέτρες στα παράθυρα των σπιτιών προκειμένου να επιβεβαιώσουν αν είναι κάποιος εκείνη την ώρα μέσα και αν δεν λάβουν απόκριση, εισβάλλουν για να κλέψουν.

Η αναγνώστρια σημειώνει συγκεκριμένα στην επιστολή της:

«Σαν ντόμινο, ένα μετά το άλλο “ανοίγει” σπείρα διαρρηκτών σπίτια στο Ελευθέριο Λάρισας. Από τις αρχές του έτους, έως τώρα έχουν διαρρηχθεί πάνω από το 1/3 του συνόλου των σπιτιών στο μικρό αυτό χωριό. Οι κλέφτες μπαίνουν ανενόχλητοι στα σπίτια ακόμη και πρωινές ώρες. Όπως όλα δείχνουν, τα άτομα αυτά πιθανόν καταγωγής ρομά, γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ πότε οι ένοικοι λείπουν και τότε βρίσκουν την κατάλληλη ευκαιρία. Ενώ επιβεβαιώνουν την απουσία ενοίκων πετώντας πέτρες στα παράθυρα..
Οι κάτοικοι του χωριού αυτού είναι φοβισμένοι και εξοργισμένοι ενώ βρίσκονται στο πόδι ανά πάσα στιγμή για ακόμη μία άλλη κλοπή… Η αστυνομική αρχή, φυσικά, είναι απούσα..

Είμαι μία εκ των κατοίκων του χωριού και μέχρι σήμερα δεν έχουν μπει σπίτι μου.. για αύριο δεν ξέρω.. στις περισσότερες περιπτώσεις έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία..έχουν πάρει αποτυπώματα κτλ..κάνουν λόγο για ομάδα ρομα.. κρούσματα υπήρξαν και στα γειτονικά χωριά..όμως όχι τόσα πολλά όσα εδώ..το Ελευθέριο έχει πιο εύκολη πρόσβαση..είσοδο – έξοδο από πολλές κατευθύνσεις..
Το θέμα είναι πότε θα σταματήσει όλο αυτό; Και το περίεργο είναι ότι γνωρίζουν ακριβώς πότε κάποιος θα λείψει έστω και για δυο ώρες…».

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το