Κόσμος

SPD: Να παρουσιάσει αύριο στη Μέρκελ τη λίστα ο Τσίπρας

spd

Την ανάγκη να παρουσιαστεί άμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ η λίστα των μεταρρυθμίσεων επεσήμανε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Όπερμαν, ο οποίος μίλησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Ο Τσίπρας είναι απαραίτητο να καταρτίσει μία πλήρη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Εγώ περιμένω, αυτή η λίστα να παρουσιαστεί στη συνάντηση με την Καγκελάριο τη Δευτέρα. Και θέλω τελικά να ξέρω αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις ή όχι», ανέφερε ο Όπερμαν

«Χωρίς ξεκάθαρη βούληση για μεταρρυθμίσεις η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει επιπλέον βοήθεια», υποστήριξε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.

Ο Όπερμαν επεσήμανε επίσης ότι χρειάζεται να μεταρρυθμιστεί το Δημόσιο, ο φορολογικός μηχανισμός και να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Όπερμαν απάντησε: «Ένα Grexit θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη. Θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα, το μεγαλύτερο που θα είχε να αντιμετωπίσει η ΕΕ στην ιστορία της».

πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το