Τοπικά

«Σουρωτήρι» το οδικό δίκτυο στον Πτελεό – Επικίνδυνες λακκούβες σε πολλά σημεία

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται οι δρόμοι στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, καθώς στην κυριολεξία έχουν μετατραπεί σε «σουρωτήρι», δυσχεραίνοντας τη διέλευση ΙΧ και δικύκλων. Λακκούβες κάθε διαμετρήματος τόσο στο εσωτερικό του χωριού, όσο και στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον παραθαλάσσιο οικισμό «Πηγάδι» και τους άλλους οικισμούς, συνθέτουν μια εξαιρετικά απογοητευτική και άκρως επικίνδυνη εικόνα για τους διερχόμενους οδηγούς των ΙΧ. «Οι αρμόδιοι αδιαφορούν για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και καθημερινά ντόπιοι και επισκέπτες «σπάμε» τα αυτοκίνητά μας» τονίζουν χαρακτηριστικά κάτοικοι του Πτελεού.

Πολλές επικίνδυνες λακκούβες υπάρχουν και στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον παραθαλάσσιο οικισμό «Πηγάδι»

Αναγνώστες από την ευρύτερη περιοχή απέστειλαν στη «Θ» φωτογραφικό υλικό, από το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι το οδικό δίκτυο στον Πτελεό έχει σοβαρά προβλήματα και χρήζει άμεσα εργασιών αποκατάστασης σε πολλά σημεία.
Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται το εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού, καθώς πέρα από το πρόβλημα με τους στενούς δρόμους, υπάρχουν πολλές λακκούβες, οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δρόμοι έχουν «φαγωθεί» στις άκρες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση, σε περίπτωση που κάποιος οδηγός πατήσει εκτός του οριοθετημένου οδοστρώματος.
«Οι δρόμοι εντός του Πτελεού είναι αρκετά στενοί και αν σε αυτά τα σημεία διασταυρωθούν δυο ΙΧ, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόκληση τροχαίου και υλικών ζημιών, αν κάποιος οδηγός πατήσει με το όχημά του για λίγο εκτός δρόμου» αναφέρουν χαρακτηριστικά κάτοικοι του χωριού.
Πολλά προβλήματα υπάρχουν και στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον παραθαλάσσιο οικισμό «Πηγάδι», ο οποίος κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου παρουσιάζει αυξημένη κίνηση λόγω του μεγάλου αριθμού των παραθεριστών.

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται το εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού

«Υπάρχουν πολλές επικίνδυνες λακκούβες, που αν οι οδηγοί – επισκέπτες δεν τις γνωρίζουν, τότε κινδυνεύουν να πέσουν μέσα και να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές τα οχήματά τους. Καθημερινά «σπάμε» τα ΙΧ μας τώρα το καλοκαίρι για να πάμε στις κοντινές παραλίες να κάνουμε ένα μπάνιο» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, προσθέτουν ότι έχουν απευθυνθεί στον Δήμο Αλμυρού προκειμένου να υλοποιηθούν ορισμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης στα προβληματικά σημεία, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση. Στην περιοχή μας το καλοκαίρι έρχονται χιλιάδες επισκέπτες για διακοπές και η εικόνα του οδικού δικτύου δεν αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση. Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική και αν δεν διορθωθεί τώρα που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, τον χειμώνα οι δρόμοι θα καταστούν απροσπέλαστοι», καταλήγουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το