Αθλητισμός

Σούπερ Λιγκ: Ο Βόλος παραμένει «ζωντανός» για την κατάκτηση της 6ης θέσης

Γνωρίζοντας ο Βόλος τα αποτελέσματα των ομάδων που παλεύουν για την 6η θέση, πήγε την Δευτέρα στο Αγρίνιο για να πάρει τη νίκη και να μπει γερά στη διεκδίκηση της συμμετοχής στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.
Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές, έχασε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Μουνιέ, με τους «κυανέρυθρους» να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις με τον Στέργιο Δημόπουλο.

Με τον βαθμό που πήρε ο Βόλος στο Αγρίνιο παρέμεινε δύο βαθμούς πίσω από την 6η θέση, που κατέχουν ΟΦΗ και Ξάνθη, οι οποίες κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ο ΟΦΗ έχει καλύτερο πρόγραμμα έναντι της Ξάνθης, καθώς θα δώσει δύο παιχνίδια έδρας με Ατρόμητο και Λαμία, ενώ θα παίξει και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει τη Λαμία εντός, τον Ατρόμητο εκτός και τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια.
Στον Βόλο, πάντως, θα αγωνιστούν χωρίς άγχος στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με στόχο να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Από εκεί και πέρα, αν στραβοπατήσει στην έδρα του ο ΟΦΗ και χάσουν βαθμούς και οι άλλες ομάδες, με προϋποθέσεις η ομάδα μπορεί να τερματίσει στην 6η προνομιούχο θέση.
Εξάλλου, ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία και η δημιουργία μιας ομάδας που να παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει επιτευχθεί.

Στο παιχνίδι με τον Πανατωλικό ο Βόλος πάλεψε μέχρι τέλους για το θετικό αποτέλεσμα, ο Αλμπέρτο Γκαγιέγκο ανακάτεψε την τράπουλα, άλλαξε τη διάταξη από 3-5-2 σε 4-4-2 και στη συνέχεια σε 4-1-4-1, με στόχο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, η οποία ήρθε στο φινάλε.
Στα τρία τελευταία παιχνίδια ο Βόλος έχει δείξει καλύτερη εικόνα, όσον αφορά την ανασταλτική λειτουργία, καθώς δέχθηκε ένα γκολ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (1-0) και ένα γκολ στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-1). Ενδιάμεσα νίκησε με 1-0 τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων», Αλμπέρτο Γκαγιέγκο, στις δηλώσεις του για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και την ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα του στο Αγρίνιο (1-1) τόνισε τα εξής: «Αυτή την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου πόσο μου αρέσει η ομάδα του Παναιτωλικού. Από τη στιγμή που έχω έρθει στην ομάδα οι καλύτερες ομάδες, σε σχέση με αυτό που παίζουν είναι ο ΠΑΟΚ και ο Παναιτωλικός. Στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, είχε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες και άξιζε το γκολ. Στο δεύτερο μέρος το ματς άλλαξε κάπως. Μετά το πέναλτι που τελικά δε μας δόθηκε, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και στη συνέχεια αλλάξαμε το σύστημά μας, βάζοντας τον Μπαλογιάννη και τον Λύρατζη σε σύστημα 4-1-4-1, το πιστέψαμε και το καταφέραμε.
Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που μου αρέσει να βλέπω και κατακτήσαμε το βαθμό με δυσκολία. Αυτός ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός για εμάς και γυρίζουμε πίσω χαρούμενοι».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναιτωλικού, Μάκης Χάβος, στάθηκε μεταξύ άλλων στα γκολ που δέχεται η ομάδα στα τελευταία λεπτά, όπως συνέβη και στο ματς με τον Βόλο:
«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και μέχρι το 15’ είχαμε κερδίσει έξι κόρνερ. Από εκεί και πέρα ως το 30’ ο Βόλος πήρε μέτρα χωρίς να απειλήσει. Προηγηθήκαμε σε ένα καίριο σημείο.
Στο δεύτερο μέρος χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Βρεθήκαμε πάρα πολλές φορές με παραπάνω παίκτες στην επίθεση. Δυστυχώς δεν σκοράραμε δεύτερη φορά και δεχθήκαμε πάλι ένα κρύο γκολ στις καθυστερήσεις. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω γι’ αυτό το συνεχόμενο φαινόμενο είναι ότι υπάρχει φόβος. Είναι πολύ κρίμα γιατί ο Παναιτωλικός παίζει καλή μπάλα και δεν αξίζει να είναι προτελευταίος. Δεν αφήσαμε τον Βόλο να μας κάνει φάσεις. Η διακοπή των έξι λεπτών μας έκανε να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση».

Την Κυριακή με Αστέρα
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Βόλου συνεχίζονται την Κυριακή, με τους «κυανέρυθρους» να αντιμετωπίζουν τον Αστέρα Τρίπολης στις 17.15 στο Πανθεσσαλικό. Ο Βασίλης Μάντζης που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό θα απουσιάσει, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι στη διάθεση του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο ο Ζοάο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Εκτός έδρας νίκη για την Κ19
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε η ομάδα Κ19 του Βόλου στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό με 3-1. Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και δίκαια πήραν τους τρεις βαθμούς. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Κανελλάκη στο 20’, με τον Μούκα να ισοφαρίζει στο 37’ για τον Παναιτωλικό σε 1-1. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Βόλος πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Λογαρά στο 45’, παίρνοντας ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σκόνδρα με 2η κίτρινη κάρτα στο 54’. Ο Βόλος κράτησε εύκολα τη νίκη και στο 90’ με τον Χαλκίδη πέτυχε και τρίτο τέρμα, για το τελικό 1-3.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κοντογιάννης, Σαράκης, Φραγκούλης (46’ Ντούκας), Κωνσταντόπουλος, Μούκα, Μελιάδης, Θεοδώρου, Σκόνδρας, Μπελεβώνης, Καρατσόλης, Πανταζής,
ΒΟΛΟΣ: Κραβαρίτης, Μπόλης, Δεληγιαννίδης, Χαλκίδης, Καλλέργης, Ρακής, Λογαράς, Μόλλα (90’ Αντωνούλης), Κανελλάκης, Γ. Μπάλλας (90’ Κατσαγεωργίου), Κυζιρίδης (90’ Μυλωνάς), Κ. Οικονομικός (69’ Πανταζέλος)

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κέιτ – Κάρολος: Ο ιδιαίτερος δεσμός που ενώνει νύφη και πεθερό – «Είναι η κόρη που δεν έχει» λένε πηγές

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν «πολύ συγκινημένος» μετά το ιδιωτικό γεύμα που είχε με τη νύφη…

24 Μαρτίου 2024

Εριέττα Κούρκουλου για Κέιτ Μίντλετον: «Απλά ντροπή…»

Την άποψή της για τα όσα βίωσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλεντον εξέφρασε η…

24 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επεσε 19χρονος από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας

Από μπαλκόνι διαμερίσματος τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, έπεσε σήμερα το μεσημέρι…

24 Μαρτίου 2024

Τέμπη – ΚΚΕ: Θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας αλλά με το δικό μας σκεπτικό

Για την πρόταση μομφής που ετοιμάζεται να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά της κυβέρνησης, με…

24 Μαρτίου 2024

Παναγιώτα Βλαντή για την κρυοσυντήρηση ωαρίων: «Κάποια πράγματα δεν βγαίνουν πάντα όπως τα θέλεις»

Η Παναγιώτα Βλαντή σε νέα της συνέντευξη στην εφημερίδα Real Life, μίλησε για την κρυοσυντήρηση…

24 Μαρτίου 2024

Επιτέθηκαν σε 13χρονο και τον απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο

Επίθεση από πέντε νεαρούς δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (23/4) ένας 13χρονος στην Αγία Παρασκευή.…

24 Μαρτίου 2024