Ελλάδα

Σουηδός που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών συνελήφθη στην Κω: Προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο στην Τουρκία

Την έκδοση στις σουηδικές αρχές, του 27χρονου Σουηδού που συνελήφθη με διεθνές ένταλμα στην Κω, καθώς κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση μισού κιλού κοκαΐνης και 15 κιλών μεθαμφεταμίνης, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ροδιακής, ο άνδρας που εξ αρχής έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στις σουηδικές αρχές, έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της περιοχής μας, η οποία και θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Μέχρι τότε και μέχρι την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας, η προσωρινή κράτηση του Σουηδού, συνεχίζεται.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει στις 22 Φεβρουαρίου 2023 στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, απογευματινές ώρες της ημέρας εκείνης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στον 27χρονο Σουηδό, τη στιγμή που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε ημερόπλοιο με προορισμό την Τουρκία κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου.

Σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Σουηδίας για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος αλλοδαπός φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μισού κιλού κοκαΐνης και 15 κιλών μεθαμφεταμίνης για την οποία, στις αρχές Φεβρουαρίου 2023 το αρμόδιο δικαστήριο του Γκέτεμποργκ αποφάσισε την προφυλάκισή του και εξέδωσε και σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Ο αλλοδαπός, προσήχθη ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, όπου και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την έκδοσή του στη Σουηδία, αλλά και ότι αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.

Ο 27χρονος κρατήθηκε προσωρινά, ενώ χθες με την υπόθεσή του ασχολήθηκε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου το οποίο και τελικά αποφάσισε την έκδοση του αλλοδαπού στις σουηδικές αρχές.

Κατά της απόφασης αυτής ο 27χρονος αλλοδαπός άσκησε έφεση δια των συνηγόρων του κ.κ. Ανθούλα Ανάσογλου, Μιχάλη Διάκο και Νίκο Μουτσάκη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το