Κόσμος

Σουηδοί ήθελαν να βαφτίσουν Πούτιν το γιο τους

Η σουηδική φορολογική υπηρεσία Skatteverket απέρριψε το αίτημα ενός νεαρού ζευγαριού να δώσουν στο γιο τους το όνομα Βλαντιμίρ Πούτιν, το όνομα του Ρώσου προέδρου.

Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός SR ανέφερε πρόσφατα την περίπτωση ενός ζευγαριού με έδρα το Λάχολμ της Σουηδίας, στο οποίο απαγορεύτηκε να ονομάσει τον νεογέννητο γιο του με το όνομα του προέδρου της Ρωσίας. Η Skatteverket δεν εξήγησε ακριβώς γιατί απέρριψε το αίτημα ονοματοδοσίας, αλλά σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, τα ονόματα δεν πρέπει να είναι προσβλητικά ή να κινδυνεύουν να προκαλέσουν προβλήματα στον κομιστή τους, ούτε επιτρέπονται μικρά ονόματα που μοιάζουν σαφώς με επώνυμα. Δεν ήταν αμέσως σαφές σε ποια κατηγορία εμπίπτει το “Βλαντιμίρ Πούτιν”, αλλά το ζευγάρι αναγκάστηκε να επιλέξει κάτι λιγότερο αμφιλεγόμενο.

Σύμφωνα με τον νόμο περί ονοματοδοσίας, ο οποίος τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ το 1982 και επικαιροποιήθηκε το 2017, οι γονείς υποχρεούνται να αναφέρουν τα ονόματα των νεογέννητων παιδιών τους στο Skatteverket εντός των τριών πρώτων μηνών μετά τη γέννηση. Ωστόσο, δεν εγκρίνονται όλα, και στο παρελθόν, η υπηρεσία έχει απορρίψει ονόματα όπως Ford, Pilzner, Q ή Allah, αποδεχόμενη στο σύνολό τους περίεργα παρατσούκλια όπως Google και Metallica.

Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει γιατί οι γονείς ήθελαν να ονομάσουν τον γιο τους Βλαντίμιρ Πούτιν εξ αρχής.

Πηγή: Έθνος 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το