Κόσμος

Σουηδία: Οι αγελάδες μπορούν να κάνουν βουτιές – Επιτρέπεται η πρόσβαση σε παραλίες γυμνιστών

Οι αρχές της νότιας Σουηδίας έδωσαν την έγκριση προκειμένου να επιτρέπεται σε αγελάδες να πηγαίνουν σε παραλίες γυμνιστών, εξαιτίας του καύσωνα, παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων.
Γυμνιστές έκαναν παράπονα στις αρχές της περιοχής Σμάλαντ, επειδή στις παραλίες τους πήγαιναν αγελάδες. Επιχείρημά τους ότι η παρουσία των ζώων συνιστά κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη, κάποιοι αγρότες στη Σουηδία σφαγίασαν νωρίτερα τα κοπάδια τους, ενώ άλλοι τα οδήγησαν σε παραλίες γυμνιστών, για να δροσιστούν.

«Όταν υπάρχει ξηρασία, δεν θέλεις να σφαγιαστούν χωρίς λόγο οι αγελάδες σου. Θα πρέπει να μπορούν να βρέχονται, να τρώνε και να πίνουν», είπε ο περιφερειακός αξιωματούχος Πέτερ Μπένγκτσον.
Τα παράπονα που διατύπωσαν οι γυμνιστές οδήγησαν την Υπηρεσία Πολιτισμού και Αναψυχής του Βάξγιο να διοργανώσει ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να επιτραπεί η πρόσβαση στις αγελάδες. Τα μέλη της αποφάσισαν ότι οι αγελάδες «έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα με τους ανθρώπους να βρίσκονται εκεί».
Ο Μπένγκτσον υποστηρίζει ότι οι λουόμενοι δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν με E.Coli, αλλά ότι οι αγρότες θα πρέπει να αποφεύγουν να βάζουν τις αγελάδες μέσα στη θάλασσα αν βρίσκονται εκεί λουόμενοι που θέλουν να κολυμπήσουν.

Πηγή: AΠΕ/ BBC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το