Κόσμος

Σουδάν: Η γυναίκα σύμβολο της χώρας δέχεται απειλές

Το βίντεο που δείχνει την Αλάα Σελάχ να τραγουδάει πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Σουδάν κατά του πρώην (πλέον) προέδρου της χώρας Ομάρ αλ Μπασίρ έκανε το γύρο του κόσμου.

«Ήθελα να ανέβω πάνω στο αυτοκίνητο και να μιλήσω στον κόσμο», έγραψε στο Twitter η 22χρονη φοιτήτρια μηχανολογίας και αρχιτεκτονικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο του Σουδάν.«Χρειαζόμαστε διεθνή υποστήριξη, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει και να κατανοήσει τα αιτήματά μας», υπογράμμισε.

Στην ανάρτηση εκθειάζεται ο ρόλος των γυναικών στο Σουδάν, πολλές από τις οποίες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν με την Σάλαχ να υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει επανάσταση χωρίς τις γυναίκες. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς τις γυναίκες.Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε και έτσι τα καταφέραμε».Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σάλαχ δηλώνει «πολύ περήφανη που λαμβάνει μέρος σε αυτή την επανάσταση»

Επιπλέον τόνισε πως έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της μετά την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο και οι φωτογραφίες της. Ωστόσο η Σελάχ φαίνεται ανυποχώρητη «Δεν θα υποχωρήσω. Η φωνή μου δεν θα καταπνιγεί», γράφει στο twitter και προσθέτει πως ο Μπασίρ θα είναι υπεύθυνος αν μου συμβεί οτιδήποτε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το