Χωρίς κατηγορία

Σοβαρές καταγγελίες κατά Α. Μπέου από το Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ

ΜΠΕΟΣ 2

Επίθεση που δεν έχει προηγούμενο σε σύγκρουση μεταξύ δημάρχου και υπαλλήλων , εξαπέλυσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ στον Α. Μπέο. Ο Σύλλογος μιλά για εξανέμιση των χρημάτων των πολιτών, απόλυτη διάλυση των υπηρεσιών και χαρακτηρίζει άβουλα πιόνια και μαριονέτες τους αντιδημάρχους, που παίζουν ρόλο σε ένα θέατρο σκιών.

Εξίσου σοβαρές είναι και οι καταγγελίες για βολέματα ημετέρων και παράκαμψη κάθε διαδικασίας στις τοποθετήσεις προϊσταμένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου , o oποίος στα λόγια <<στηρίζει>> και θέλει την στήριξη των εργαζομένων ο ίδιος, κυριολεκτικά «εν μια νυκτί» αποδόμησε ολόκληρες διευθύνσεις με τις μετακινήσεις εργαζομένων, αυθαίρετα, χωρίς καμμιά συνεννόηση με τους διευθυντές και τους προϊστάμενους αλλά και χωρίς καμμιά ενημέρωση των Αντιδημάρχων, oι οποίοι είναι  υπεύθυνοι των Διευθύνσεων .

Τα <<δικά του>> παιδιά μετατρέπονται σε προϊστάμενοι και επόπτες (την ίδια περίοδο κατά την οποία πραγματοποιούνται κρίσεις για τις θέσεις αυτές), από την πρώτη δε ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής <<μπαινοβγαίνουν>> στα γραφεία υπάλληλοι χωρίς τα απαραίτητα προσόντα (σε αντίθεση με όσα έλεγε ο Δήμαρχος ότι έχουν γεμίσει τα γραφεία και θα βγούν όλοι έξω να δουλέψουν!!!) ενώ τα …παραπαίδια παύονται από θέσεις προϊσταμένων και  μετατίθενται μακριά και γενικώς απομονώνονται.

Ολόκληρες Διευθύνσεις όπως ο Προγραμματισμός διαλύονται. Έμπειρα στελέχη μετακινούνται.

Το νέο ΕΣΠΑ, βασική πηγή χρηματοδοτήσεων, που μπορεί να δώσει ανάσα στα έργα και μεροκάματα σ΄αυτή την πόλη, ποιος θα το υλοποιήσει? Τα ιδιωτικά <<μελετητικά >>γραφεία απ΄ ότι φαίνεται στήνονται. Τα χρήματα των πολιτών όμως εξανεμίζονται σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή που και το τελευταίο ευρώ έχει αξία.

Πτυχιούχοι και προϊστάμενοι μετατρέπονται σε φύλακες της σήραγγας Γορίτσας. Η επικίνδυνη παραλαβή της σήραγγας (πάντα κατά τον λαλίστατο Δήμαρχο), γίνεται …στο πόδι χωρίς ένα υποτυπώδες σχέδιο για το απαραίτητο προσωπικό (παράδειγμα  μηχανολόγους – ηλεκτρολόγους αυτοματιστές) και χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση σε ανθρώπους που προβλέπεται για τέτοιου είδους θέσεις. Και όλα αυτά, όταν σε όλη την Ελλάδα κανένας Δήμος δεν έχει παραλάβει συντήρηση και διαχείριση τέτοιου έργου, προφανώς για τους παραπάνω λόγους. Το επιχείρημα ότι το κάνει για τους κατοίκους της Νέας Δημητριάδας ας το πεί αλλού. Η σήραγγα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα με ευθύνη της Περιφέρειας όπως γίνεται σ΄ όλη τη Θεσσαλία.

Αλλά τι μπορείς να περιμένεις από έναν άνθρωπο που περνά τους πολίτες <<γενεές δεκατέσσερις>> , τι να περιμένεις από Αντιδημάρχους και αιρετά στελέχη , άβουλα πιόνια και μαριονέτες σε ένα θέατρο σκιών που έχει μόνο 3 μήνες ζωής…

Ο Δήμος πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, με συμπεριφορές αλαζονείας και κομπασμού , δίχως ίχνος ντροπής , ανερυθρίαστα , με αντιλήψεις <<ρεβάνς>> σε καταστάσεις που ο ίδιος ο Δήμαρχος επινόησε .

Εργαζόμενοι με μεγάλη εμπειρία που έβαλαν «πλάτη» για να συγκροτηθεί ο μεγάλος αυτός Δήμος , μετατίθενται , για να <<μετρούν>> τώρα αυτοκίνητα , όπως άλλοι αντίστοιχα για να <<μετρούν>> νεκρούς στο κοιμητήριο . Ο σεβασμός στην δουλειά των υπαλλήλων μετατρέπεται σε  χλευασμό και λοιδορία .

Τα λαμπάκια και τα καθρεφτάκια είναι για τους ιθαγενείς και επειδή ο Δήμαρχος ασχολείται με την <<τέχνη>> , του λέμε ότι, όταν <<σβήσουν>> τα φώτα της ράμπας εμείς θα είμαστε εδώ για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, συνεχή αγώνα για την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη , όπως έχουμε ορκιστεί , μαζικοποίηση και ενίσχυση του Σωματείου μας, και προπάντων ενότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το