Τοπικά

Σοβαρές ενστάσεις από τις μειοψηφίες για τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου στα Πλατανίδια

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου Άνω Λεχωνίων, μία ημέρα μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την επιλογή του χώρου στα Πλατανίδια και να ζητούν αναβολή του θέματος.
Ωστόσο, η δημοτική αρχή εμφανίστηκε αμετακίνητη στην απόφασή της, με αποτέλεσμα ενέκρινε να εγκριθεί κατά πλειοψηφία η χωροθέτηση του αντλιοστασίου στα Πλατανίδια, σε αντίθεση με τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου στα Κάτω Λεχώνια που εγκρίθηκε ομόφωνα.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Λεχωνίων Νίκος Νομικός, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι σε συγκέντρωση κατοίκων που συγκάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο, διαπιστώθηκε άρνηση για τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου. Όπως διευκρίνισε, η άρνηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση την εκτέλεση του έργου αλλά τη χωροθέτηση στο συγκεκριμένο σημείο, στα Πλατανίδια, καθώς  βρίσκεται μπροστά από εστιατόρια, ξενοδοχείο και μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων, όπως είπε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι  ο χώρος εκεί έχει δημιουργηθεί από μπαζώματα και υπάρχει το ενδεχόμενο έλλειψης σταθερότητας. Το Τοπικό Συμβούλιο αντιπροτείνει η χωροθέτηση να γίνει σε σημείο χωρίς υψομετρική διαφορά, πάνω από την παραλία ή προς το Μαλάκι.
Την πρόταση για χωροθέτηση του αντλιοστασίου στα Πλατανίδια υπερασπίστηκε ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ Στέφανος Καταρτζής, λέγοντας ότι το σημείο που προτείνεται είναι κεντρικό και το πιο χαμηλό υψομετρικά, ενώ το αντλιοστάσιο θα κατασκευασθεί σε βάθος 8 μέτρων.  Αντίθετα, όπως είπε, το σημείο που προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο έχει υψομετρική διαφορά 1,2 μέτρα.
Τους προβληματισμούς του για τη χωροθέτηση του δικτύου ακαθάρτων στα Πλατανίδια εξέφρασε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ζητώντας να εξεταστεί και η λύση της χωροθέτησης 100 μέτρα πιο πάνω.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Νίκος Στόϊκος πρότεινε την αναβολή του θέματος, προκειμένου να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο αγοράς κατάλληλου οικοπέδου. Επιπλέον, επισήμανε τον κίνδυνο όχλησης των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση που η κατασκευή του έργου συμπέσει με την τουριστική περίοδο.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ.Νάνος υπογράμμισε ότι τα σημαντικά έργα, όπως η κατασκευή ενός αντλιοστασίου, πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και ζήτησε με τη σειρά του να δοθεί αναβολή προκειμένου να επιτευχθεί η εξεύρεση λύσης που να ικανοποιεί και την τοπική κοινωνία.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κ. Γαργάλας υπογράμμισε ότι «κανένας νόμος και καμία επιλογή που απέχει  από την συνείδηση του κόσμου, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Από την στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές και έχουμε περιθώριο χρόνο, μπορούμε να δούμε μία άλλη επιλογή. Θα ήταν ανόητο και εμμονικό να μην πάρουμε μία ομόφωνη απόφαση, από τη στιγμή που όλοι συμφωνούμε με το έργο. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε επίσης αναβολή του θέματος.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Α. Σαββάκης υπεραμύνθηκε του έργου επισημαίνοντας ότι θα θωρακίσει τον Παγασητικό και χαρακτήρισε ανευ σημασία τη συζήτηση για τη χωροθέτηση. «Η επιλογή έγινε από τους μελετητές και είναι η καταλληλότερη», είπε.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το