Τοπικά

Σοβαρά προβλήματα στην Ανακασιά από τις βροχοπτώσεις – Καταγγέλλουν τις υπηρεσίες για αδιαφορία οι περίοικοι

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην Ανακασιά από την καταρρακτώδη βροχή κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου. Το ρέμα της περιοχής κατέβασε μεγάλο όγκο νερού, τόνους από χώματα, πέτρες και ξύλα που, αφού έφραξαν αγωγούς, φρεάτια και αυλάκια, γέμισαν τους δρόμους, ενώ εισέβαλαν και σε κατοικίες.

Περίοικοι καταγγέλλουν ότι αιτία των προβλημάτων αποτελεί η αδιαφορία των αρμοδίων για παρεμβάσεις στο ρέμα, που βρίσκεται στις παρυφές της κοινότητας, προκειμένου να προστατευθούν περιουσίες και κάτοικοι σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δυστυχώς οι επισημάνσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανακασιάς για επικείμενο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε έκτακτες συνθήκες, από τις 7 Οκτωβρίου της προηγούμενης χρονιάς, με αλλεπάλληλα έγγραφα, μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2020, δεν έτυχαν της πρέπουσας προσοχής, με αποτέλεσμα να συμβούν αυτά που έγιναν χθες. Ζητήσαμε συναντήσεις με τους επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών για να τους ενημερώσουμε, ώστε να ληφθούν πλέον τα κατάλληλα τεχνικά έργα και να μην ξανασυμβούν παρόμοια ή και χειρότερα γεγονότα”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το