Ελλάδα

Σούπερ λοταρία αποδείξεων τον Δεκέμβριο με 9+1 εκατ. ευρώ

«Κέρδισες το χιλιάρικο;». Αυτή η ερώτηση κυριαρχεί σήμερα, από άλλους σοβαρά, από άλλους με μια δόση σαρκασμού.

Ετσι κι αλλιώς, οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος τα 1.000 είναι ελάχιστες, περίπου 1 στις 4.500.

Γεγονός είναι, από την άλλη, ότι 1.000 φορολογούμενοι χθες κέρδισαν από 1.000 ευρώ και έτσι θα γίνεται από εδώ και στο εξής. Πρόκειται για ένα μέτρο του ΥΠΟΙΚ με σκοπό την ενίσχυση των συναλλαγών με κάρτες ή μέσω web-banking και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις αποδείξεις του Οκτωβρίου (οι νικητές θα λάβουν μήνυμα στον λογαριασμό τους στο Taxis, τα αποτελέσματα της λοταρίας μπορείτε να τα δείτε εδώ), ενώ για τις αποδείξεις του Νοεμβρίου η κλήρωση θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο. Δεν θα είναι όμως η μόνη…

Νέες κληρώσεις

Τον Δεκέμβριο, πέρα από τους 1.000 τυχερούς που θα λάβουν ο καθένας από 1.000 ευρώ, με βάση αποδείξεις για συναλλαγές τους τον Νοέμβριο, θα υπάρξουν και άλλες κληρώσεις και άλλοι τυχεροί.

Ο αριθμός των νικητών θα είναι κατά πολύ διευρυμένος, καθώς πολύ μεγαλύτερο θα είναι και το συνολικό ποσό που θα κληρωθεί.

Αυτό θα συμβεί καθώς το ΥΠΟΙΚ καθυστέρησε τόσο την εφαρμογή του μέτρου, που έφτασε να το εφαρμόσει μόλις τον προτελευταίο μήνα του 2017, με συνέπεια σε έναν μήνα να πρέπει να μοιράσει όλα τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί για τους προηγούμενους μήνες τους έτους, για τους οποίους ποτέ δεν έγινε κλήρωση.

Έτσι, τον τρέχοντα μήνα θα μοιραστεί συνολικά το ποσό των 9+1 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 9 εκατ. ευρώ για τους μήνες που δεν έγιναν κληρώσεις και 1 εκατ. ευρώ για τον Νοέμβριο.

Η σκέψη είναι να κληρωθούν 10.000 τυχεροί, που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.  

Πώς θα γίνει η κλήρωση

Ένα σενάριο που κυκλοφόρησε και το οποίο ήθελε να περιορίζεται ο αριθμός των νικητών και να αυξάνεται το ποσό που θα δίνεται στον καθένα, φθάνοντας και τα 3.000 ευρώ, δεν φαίνεται να έχει βάση.

Επικρατέστερο, επομένως, είναι το σενάριο να κληρωθούν 10.000 τυχεροί που θα λάβουν από 1.000 ευρώ. Πιθανό επίσης είναι να μην αναδειχθούν οι τυχεροί σε μια και μόνη κλήρωση, αλλά να γίνουν 9+1 διαφορετικές κληρώσεις.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν είναι παρά σενάρια που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ, χωρίς να έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. Συνεπώς, δεν είναι γνωστό και το πότε θα γίνουν οι κληρώσεις.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε γενικά ότι θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου. Άλλωστε, και για τη χθεσινή κλήρωση οι αποφάσεις ελήφθησαν τελευταία στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική απόφαση βγήκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Πώς θα μπείτε στην κληρωτίδα

Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές, ή μέσω web-banking.

Από το σύστημα που έχει υιοθετήσει τη ΑΑΔΕ, δύο τρόποι υπάρχουν για να αυξήσει κάποιος τις πιθανότητές του να κερδίσει:

  • Πρώτα απ’ όλα να κάνει αγορές με πλαστικό χρήμα. Να χρησιμοποιεί δηλαδή την κάρτα του σε όλες τις αγορές του.
  • Η δεύτερη κίνηση που αυξάνει τις πιθανότητες για κέρδη είναι η χρήση της κάρτας σε μικρές αγορές.

Σημειώνεται ότι για να φανούν στο σύστημα οι συναλλαγές δεν χρειάζεται να κάνει κανείς το παραμικρό. Αυτόματα η κάθε συναλλαγή περνάει μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Αξία αγορών                           Λαχνοί ανά ευρώ

  • Μέχρι 100 ευρώ                     1 λαχνός ανά 1 ευρώ
  • Από 101 ως 500 ευρώ           1 λαχνός ανά 2 ευρώ
  • Από 501 ως 1.000 ευρώ        1 λαχνός ανά 3 ευρώ
  • Άνω των 1.001 ευρώ             1 λαχνός ανά 4 ευρώ

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το