Οικονομία

Σουλτς: Ισως χρειαστεί δάνεια έκτακτης ανάγκης η Ελλάδα

soults

Σε ενδεχόμενο ξέσπασμα μίας ανθρωπιστικής κρίσης μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα με πιθανή τη χορήγηση δανείων έκτακτης ανάγκης αναφέρεθηκε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής: Η Ελλάδα χρειάζεται επείγουσα βοήθεια από το εξωτερικό, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. «Εχει άμεση ανάγκη από χρήματα», είπε ανώτατος αξιωματούχος των Θεσμών στην εφημερίδα.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι «ίσως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε στην τύχη τους τους ανθρώπους». Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα (τα ανάλογα) κεφάλαια. (Δεν θα αφήσουμε) τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους.
«Πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δεν θα μπορούν να γίνουν προμήθειες βασικών αγαθών», σημείωσε ο κ.Σουλτς.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το