Κόσμος

Σουηδία: Οι Βρετανοί κρατούν όμηρο μια ολόκληρη ήπειρο

newego_LARGE_t_1101_54691973_type13145

Νέα «επίθεση» κατά των Βρετανών εξαπέλυσαν οι αξιωματούχοι της Στοκχόλμης σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα για το Brexit, με τον Per Bolund αυτή τη φορά, τον υπουργό για θέματα χρηματοπιστωτικών αγορών, να αναφέρει πως «μία χώρα κρατά σε ομηρία μία ολόκληρη ήπειρο».

«Η όλη διαδικασία είναι πρόβλημα από μόνη της, όπως το βλέπουμε εμείς. Ευχόμαστε οι Βρετανοί να αποφασίσουν να μείνουν στην Ένωση. Είναι ανησυχητικό ακόμη και το γεγονός πως έχει έρθει στο προσκήνιο ένα τέτοιο ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε σημερινή του συνέντευξη στην σουηδική πρωτεύουσα.
Θυμίζουμε πως χθες η υπουργός για θέματα της Ε.Ε. της Σουηδίας, Ann Linde, υποστήριξε πως ο David Cameron επέτρεψε στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας του να απειλούν πλέον όλο το οικοδόμημα της Ε.Ε.
Επίσης, υποστήριξε πως αν τελικά η Μ. Βρετανία αποσχιστεί από το μπλοκ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και οι Σουηδοί πολίτες να διεκδικήσουν το δικό τους «Brexit». Μάλιστα, τόνισε πως ακόμα και αν τελικά το νησί παραμείνει στο μπλοκ, οι τάσεις για φυγή από ορισμένα κράτη – μέλη, θα έχουν ήδη δημιουργηθεί.
«Δεν θέλουμε να κόψουμε οποιεσδήποτε γέφυρες με την Μ. Βρετανία. Σε περίπτωση εξόδου της από την Ένωση όμως, θα χάσουμε ένα βασικό σύμμαχο», κατέληξε η κ. Linde.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το