Κόσμος

Σουηδία: Πιλότος έβγαλε μεθυσμένο επιβάτη από την τουαλέτα του αεροπλάνου με… τσεκούρι

aeroplano
Τσεκούρι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει κυβερνήτης ενός αεροσκάφους που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Σουηδία προκειμένου να σπάσει την πόρτα και να βγάλει έναν μεθυσμένο επιβάτη από την τουαλέτα, όπου είχε κλειδωθεί λίγο πριν από την προσγείωση.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε σε αεροσκάφος της εταιρείας Nextjet που εκτελούσε την πτήση από τη Στοκχόλμη στο Έρνσκελντσβικ το βράδυ της Τρίτης.
Δέκα λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους ο μεθυσμένος επιβάτης , ένας 50χρονος Σουηδός, κλειδώθηκε στην τουαλέτα, κάτι που απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας από τους κανονισμούς της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Όταν αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα, ο πιλότος χρησιμοποίησε το τσεκούρι για να σπάσει την κλειδαριά και να τον οδηγήσει πίσω στη θέση του.
“Δεν έσπασε την πόρτα με το τσεκούρι, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό”, εξήγησε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έρνσκελντσβικ, Κέρστιν Σβέντμπεργκ.
«Δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη πάλη. Το πρόβλημα ήταν κυρίως ότι ο άνδρας δεν ήθελε να μετακινηθεί. Μάλλον δεν είχε κακή πρόθεση» ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο επιβάτης δεν συνελήφθη μετά την προσγείωση, όμως κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών αν διαπιστωθεί ότι παραβίασε τους κανονισμούς για την ασφάλεια των πτήσεων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το