Αθλητισμός

Σωτήρης Μαυρονάσιος: Η ΕΠΟ να πάρει τη σωστή απόφαση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανέβαλε για τις 19 Αυγούστου τη συζήτηση που αφορούσε την αναδιάρθρωση σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, οπότε οι ομάδες των κατηγοριών αυτόν βρίσκονται στον «αέρα». Το ίδιο και ο Ολυμπιακός Βόλου, αν και στις τάξεις του επικρατεί αισιοδοξία ότι οι προσπάθειες των ανθρώπων του για ενιαία Β’ εθνική θα δικαιωθούν. «Η ΕΠΟ μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή του Γιώργου Καρδαμάκη, στον Sport FM 89,5, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Σωτήρης Μαυρονάσιος. Ο έμπειρος παράγοντας αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν στην τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, στην οποία μετείχε και ο ίδιος, ενώ κάλεσε την ΕΠΟ να πάρει την σωστή απόφαση στις 19 Αυγούστου, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την Β’ Εθνική των δύο ομίλων, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες. Αναλυτικά:
Για την τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ και τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση: «Τη Δευτέρα έγινε η τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ 2 με τους τρεις εκπροσώπους της Φούτμπολ Λιγκ και φυσικά ένα βασικό θέμα που μας απασχόλησε ήταν αυτό της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.
Εκεί έγινε μια μεγάλη μάχη σχετικά με τις ομάδες που θα ανέβαιναν στη Σούπερ Λιγκ 1. Πολλοί ήταν οι παράγοντες που είχαν δίκιο διότι από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα, έμειναν εκκρεμότητες. Παραδείγματος χάριν, ο Απόλλων Σμύρνης μπορούσε να υποστηρίξει ότι αν τελείωνε κανονικά η Σούπερ Λιγκ 2, είχε τις ελπίδες του να αναδειχθεί αυτός πρωταθλητής, ενώ τόσο ο Λεβαδειακός, όσο και τα Χανιά είχαν τις δικές τους πιθανότητες, τουλάχιστον για την 2η θέση που οδηγούσε στο μπαράζ.
Εμείς περιμέναμε διότι η αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ 1, επηρέαζε σε ένα βαθμό και τη δική μας. Τελικά, το κεφάλαιο αυτό έκλεισε από τη στιγμή που η ΕΠΟ όρισε και τα μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, ως Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ πήραμε την απόφαση να απεμπολήσουμε τις προκηρύξεις μας και να ζητήσουμε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ το να προβιβαστούν τρεις ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1 χωρίς τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ.
Από εκεί και πέρα, είχαμε την πρόταση για τη Σούπερ Λιγκ 2 να συμπεριληφθούν οι υπόλοιπες ΠΑΕ σε αυτή και να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16. Αυτή την κατέθεσα προσωπικά, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, εξαιρουμένων της Νίκης και της Καβάλας οι οποίες ήταν αντίθετες. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των ΠΑΕ της κατηγορίας ήταν σύμφωνη.

Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε περισσότερες θετικές ψήφους, 10 τον αριθμό, παρά αρνητικές που ήταν πέντε. Όμως με τον νόμο του Αυγενάκη χρειαζόταν τα 3/4 των ψήφων για να υπάρξει έγκριση. Έτσι, πήγαμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μόνο με την πρώτη πρόταση που αφορούσε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 1 και η οποία, ως γνωστόν, απορρίφθηκε.
Μετά από αυτή την εξέλιξη το πόσες ομάδες θα έχει η Σούπερ Λιγκ 2 θα γίνει αντικείμενο νέας συζήτησης. Θα καθίσουμε πάλι σε ένα τραπέζι και θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 19 Αυγούστου, αφού τότε θα συνεδριάσει ξανά η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Η λέξη συνεταιρισμός έχει την έννοια να εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα των ομάδων. Επιβάλλεται, λοιπόν, να συναποφασίσουμε σχετικά με τη μορφή των κατηγοριών και να καταθέσουμε σχετική πρόταση στην ΕΠΟ, η οποία θα πάρει την τελική απόφαση.
Για την καθυστέρηση που δημιουργείται στον προγραμματισμό των ομάδων: «Πρέπει επιτέλους να παρθεί μία απόφαση. Οι ομάδες για να κάνουν σωστό προγραμματισμό πρέπει να μάθουν την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα για να κανονίσουν την προετοιμασία τους. Όλα όσα συνέβησαν μας πήγαν πίσω σε μία δύσκολη συγκυρία και γι’ αυτό είναι εύλογο να υπάρχει ένας προβληματισμός».
Για τον ρόλο που μπορεί να παίξει στο θέμα της αναδιάρθρωσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ Περικλής Λασκαράκης: «Ως Σωτήρης Μαυρονάσιος εκφράζω τα συμφέροντα ενός μεγάλου συλλόγου, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Όμως στην πόλη υπάρχει και άλλη μία μεγάλη ομάδα, η Νίκη, όπου μας απασχολούν τα ίδια προβλήματα. Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συμμετέχει και ένας Βολιώτης. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας, τον κ. Περικλή Λασκαράκη. Η τελική απόφαση θα περάσει και από τον κ. Λασκαράκη…

Εμείς τον θέλουμε αρωγό στη λύση του προβλήματος. Έχει τη δυνατότητα να μας βοηθήσει και ελπίζουμε να το πράξει. Η απόφαση θα παρθεί από τα 18 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που ως επί το πλείστων είναι μέλη των Ενώσεων. Από τα βασικά στελέχη της επιτροπής είναι ο κ. Λασκαράκης».
Για τη διακοπή της Φούτμπολ Λιγκ: «Τη φετινή Φούτμπολ Λιγκ τη σταμάτησε το ίδιο το κράτος. Η Πολιτεία ανέστειλε τις δραστηριότητές μας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά από τη στιγμή που υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Χωρίς να έχουμε τέτοια πρόθεση, όλες οι ομάδες εγκλωβιστήκαμε σε μία κατάσταση».
Για την αναδιάρθρωση που ξεκίνησε η ίδια η ΕΠΟ: «Φέτος έγινε το εξής παράδοξο. Η ΕΠΟ χωρίς να ρωτήσει κανέναν ξεκίνησε την αναδιάρθρωση από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Άλλαξε την προκήρυξη του δικού της πρωταθλήματος, της Γ’ Εθνικής και ανέβασε οκτώ ομάδες και όχι τέσσερις όπως αρχικά προβλεπόταν. Έτσι, μας έστειλε στη Φούτμπολ Λιγκ τέσσερις επιπλέον ομάδες. Οπότε, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να διαπιστώσει το πρόβλημα που έχει η ίδια δημιουργήσει και να δει με θετικό μάτι όλες τις ομάδες. Πρέπει να βρει τον τρόπο να τις ικανοποιήσει όλες, χωρίς να αδικήσει καμία. Μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση».
Για τη Β’ Εθνική των δύο ομίλων που προτείνει ο Ολυμπιακός Βόλου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ο πρωτεργάτης της πρότασης των δύο ομίλων, την οποία κάναμε με γνώμονα το συμφέρων όλων των ΠΑΕ. Μέλημά μας ήταν να μην αδικηθεί κανείς διότι σε μια αντικειμενική δυσκολία, πολλές φορές κάποιοι αδικούνται και κάποιοι ευνοούνται. Ας μην τα βάζουμε αυτά σε μια ζυγαριά. Γι’ αυτό και προτείναμε για μία χρονιά την ενοποίηση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ και από εκεί και πέρα αν κρίνουμε ότι είναι πολλές οι ομάδες να πράξουμε αναλόγως την επόμενη σεζόν».
Για το αν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού: «Εμάς δεν μας αγγίζει τίποτα από το πλάνο που έχουμε χαράξει. Μόνο κάποιες ημερομηνίες θα αλλάξουν. Ήδη πάρθηκε μια απόφαση για έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 4 Οκτωβρίου, αλλά εκτίμησή μας είναι ότι θα πάει ακόμη πιο πίσω».
Για την σημερινή εκδήλωση παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας: «Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) εκδήλωση θα παρουσιάσουμε τα εισιτήρια διαρκείας μας και θα έχουμε και μία έκπληξη για τον κόσμο. Όλο αυτό το deal εκφράζεται μέσα από την «Ολυμπιακή συμμαχία». Προχωράμε για έναν Ολυμπιακό Βόλου πάρα πολύ δυνατό που θα κάνει υπερήφανους τους χιλιάδες φιλάθλους του».

Παρουσιάζει τα εισιτήρια διαρκείας
Τα εισιτήρια διαρκείας για την περίοδο 2020-21 παρουσιάζει σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Park. Αυτή θα αρχίσει στις 8 μ.μ. και θα περιλαμβάνει και εκπλήξεις για τους φιλάθλους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ και είναι η κάτωθι:
«Αύριο (σ.σ. σήμερα) Τετάρτη 5 Αυγούστου και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Park η ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργανώνει εκδήλωση-παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020-2021.
Παρά το αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων και το πώς θα διεξαχθούν αυτά -με φιλάθλους ή χωρίς- η ΠΑΕ δεν επαναπαύεται και συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό της για τη νέα χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε στην εκδήλωση εκτός των εισιτηρίων διαρκείας θα υπάρχουν και εκπλήξεις που θα κάνουν… θόρυβο. Να αναφερθεί ότι εξαιτίας των νέων μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό για την είσοδο στην αίθουσα είναι η απαραίτητη η χρήση μάσκας ενώ τα άτομα που θα εισέλθουν θα είναι αυστηρά έως 80».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το