Τοπικά

SOS για τον Βόλο: Ακτιβισμός και ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους από την καύση σκουπιδιών (photos)

Ακτιβιστική ενέργεια στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και στην παραλία του Βόλου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών  πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Με συνθήματα και χάπενινγ τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες απέναντι στους κινδύνους για την υγεία τους και να τους ενημερώσουν για το συλλαλητήριο του Μαρτίου, ενώ ο χλευασμός επιφυλάχθηκε για τον Δημόκριτο που αρνείται επί της ουσίας να πραγματοποιήσει μετρήσεις στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ.

To δρώμενο περιλάμβανε ακόμη και την ψεύτικη λιποθυμία μία νεαρής κοπέλας στην πλατεία Αγ. Νικολάου ενώ τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα είχα μαζί του και φορείο καθώς το σενάριο προέβλεπε την κατάρρευσή της λόγω των διοξινών και την μεταφορά της στο Νοσοκομείο.

“Με ένα ευχάριστο δρώμενο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο για τον κίνδυνο των διοξινών που δεν είναι μακριά, από τη στιγμή που καίγονται σκουπίδια στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ από το 2015.  Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες πως οι διοξίνες είναι  ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει σε τοξική ουσία” ανέφερε σε δηλώσεις του το μέλος της Επιτροπής Μάρκος Βαξεβανόπουλος.
Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Αγώνα θα προβάλει το ισπανικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Καίγοντας το μέλλον». Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στις 19:00, στην αίθουσα του Μεταξουργείου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Περιφέρειας της Ναβάρα, να παραχωρήσει το 2013 άδεια για την καύση 140.000 τόνων απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία Portland – Valderrivas.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το