Τοπικά

SOS από το ΤΕΕ για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στον Άναυρο-Θα κινδυνέψουν ζωές αν ο δήμος προχωρήσει

ΤΕΕ

Το ΤΕΕ Μαγνησίας απέστειλε επιστολή στο Δήμο Βόλου και επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους από τη διέλευση λεωφορείων μπροστά από το Νοσοκομείο, που προωθεί ο δήμος Βόλου.

Η πρόερος του ΤΕΕ κ. Καπούλα δήλωσε μάλιστα ότι από τον Δήμο Βόλου παρουσιάστηκε μια έκθεση ιδεών που υπογράφει ο καθηγητής Ηλιού, η οποία δεν έχει καμία σχέση με μελέτη, ενώ το ΤΕΕ κατέθεσε και προτάσεις. Ο κ. Ηλιού υπενθυμίζεται είναι συνεργαζόμενος με το ΚΤΕΛ και τον δήμο.

Η επιστολή του ΤΕΕ που συνεδρίασε χθες και εξέφρασε τις αντιρρήσεις τους για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στον Άναυρο με διέλευση των λεωφορείων μπροστά από το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου αναφέρει:

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας σε συνεδρίαση της (27-4-2015)συζήτησε το θέμα της τροποποίησης διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών 3 και 15 και την υλοποίηση συναφών ρυθμίσεων κυκλοφορίας και στάθμευσης στη περιοχή Άναυρος. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που έχει εκπονηθεί για το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και την οποία θέλει να υλοποιήσει ο Δήμος Βόλου, μία από τις προτάσεις που προκρίνονται, είναι η διέλευση των αστικών λεωφορείων από την οδό Αθανασάκη, μπροστά από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Όπως προέκυψε από την ανάλυση της τεχνικής έκθεσης, αλλά και τα όσα κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιώργος Κουμπαρέλος, και ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Βόλου κ. Κώστας Σταμνάς, η λύση της διέλευσης των αστικών λεωφορείων της γραμμής 3 και 15 θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, με πιθανή εμπλοκή της κυκλοφορίας στην αριστερή στροφή προς την οδό Αθανασάκη.

Ήδη η μη απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στη οδό Αθανασάκη, δυσχεραίνει τη διέλευση των ασθενοφόρων, δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και θα έπρεπε να έχει καταργηθεί. Ακόμη και υπό αυτή τη συνθήκη, αστάθμητοι παράγοντες παράνομης στάθμευσης έξω από το Νοσοκομείο θα εμποδίσουν τη στροφή του οχήματος, όπως αυτό του λεωφορείου που δεν έχει καμία δυνατότητα ελιγμού. Επίσης, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα εμπειρία, η ολιγόλεπτη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων μπροστά από την είσοδο του Μουσείου Βόλου για αποβίβαση τουριστών, λίγα μόλις μέτρα από τη είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, προκαλεί συγκοινωνιακό φόρτο, σε ένα σημείο που λόγω της ιδιαιτερότητας του απαιτεί ανοιχτή οδό για την είσοδο και έξοδο των ασθενοφόρων. Θεωρούμε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις που δεν έχουν εξεταστεί προκειμένου τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, να διέρχονται προς τον ήδη υπάρχοντα τερματικό σταθμό στη Περιοχή του Αναύρου και να εξυπηρετούν του πολίτες: Α) Αριστερή στροφή των λεωφορείων 3 και 15 στην οδό Τσιτσιλιάνου. Β) Να διερευνήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, την λύση της εισόδου των ασθενοφόρων στο ΤΕΠ από την οδό Πολυμέρη, δημιουργώντας εσοχή και διαμόρφωση μέρος του τοιχίου. Πρωταρχικό μέλημα σας πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών και η ταχεία μεταφορά τους από και προς το Νοσοκομείο Βόλου. Από εκεί και μετά μπορούν να εξεταστούν λύσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που επισκέπτονται το Νοσοκομείο Βόλου, όπως και το Αθανασάκειο Μουσείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το