Κόσμος

SOS από την Υεμένη: Χολέρα, πόλεμος και πείνα έχει πλήξει το 80% των παιδιών

Ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου καταγράφουν οι διεθνείς οργανώσεις στην Υεμένη. Σύμφωνα με νέα έρευνα, το 80% των παιδιών στην αφρικανική χώρα έχει πληγεί από τον πόλεμο, την πείνα και τη χολέρα, η οποία προστέθηκε στα δεινά που διέλυαν ήδη τον κοινωνικό ιστό.

Τα νούμερα είναι αμίλεικτα. Σχεδόν 12,5 εκαττομμύρια νεαροί άνθρωποι έχουν υποστεί τις συνέπειες της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, γεγονός που καθιστά την κρίση, μία «κρίση των παιδιών», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκ των επικεφαλής των ανθρωπιστικών οργανώσεων στην περιοχή.

Σχεδόν 8 εκατ. παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, κάτι που σημαίνει ότι στερούνται το βασικό αγαθό για την επιβίωση του ανθρώπου.

Η χώρα βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στη δίνη της σφοδρής σύγκρουσης των ανταρτών Χούτις, που υποστηρίζονται από το Ιράν και των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία. Βομβαρδισμοί, διάλυση δικτύων, εμπάργκο και σφαγές αμάχων βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα, ενώ απουσιάζει κάθε είδους διάθεση συνεννόησης.

Εκτός από τον πόλεμο και τη στέρηση βασικών αγαθών, ο πληθυσμός έχει δεχθεί καίριο πλήγμα από το ξέσπασμα της επιδημίας χολέρας, προσβάλλοντας μέχρι τώρα πάνω από 600.000 ανθρώπους, κυρίως παιδιά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το