Τοπικά

Σωροί τα ξερά φύλλα σε ρείθρα πεζοδρομίων στον Βόλο (photos)

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην πλειονότητα των δημοτών, η απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση που επικρατεί στα ρείθρα μεγάλου αριθμού πεζοδρομίων της πόλης από το παχύ στρώμα πεσμένων ξερών φύλλων από τα δέντρα. Όπως επισήμαναν στη «Θ», οι μεγάλοι όγκοι φύλλων που συγκεντρώνονται, καθίστανται επικίνδυνοι για την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, καθώς δεν θα είναι εύκολη η ροή των υδάτων προς τα φρεάτια όμβριων. Προσθέτουν, δε, πως «η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου δείχνει να αδιαφορεί για την προαναφερόμενη κατάσταση, αφού σε αρκετές περιπτώσεις ρείθρα και πεζοδρόμια έχουν να καθαριστούν μεγάλο χρονικό διάστημα».

Μετά από παραινέσεις αναγνωστών η «Θ» έκανε ένα μικρό οδοιπορικό τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορα σημεία της πόλης του Βόλου προκειμένου να διαπιστωθεί με τη βοήθεια και του φωτογραφικού φακού του λόγου το αληθές για την προαναφερόμενη κατάσταση που περιέγραφαν οι δημότες.
Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι η εικόνα στην οδό Γ. Καρτάλη μεταξύ Μακρινίτσης και Θέτιδος, όπου στην κυριολεξία τα ξερά φύλλα κάνουν «πάρτι» σε μεγάλο τμήμα του ρείθρου. Περίοικος, μάλιστα, στη θέα του φωτογραφικού φακού ανέφερε αγανακτισμένος πως «τις περισσότερες φορές καθαρίζουν οι ίδιοι ρείθρα και πεζοδρόμια από τα ξερά φύλλα που συσσωρεύονται, καθώς οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας εμφανίζονται σπάνια στη γειτονιά τους».
Να αναφερθεί ότι εξίσου απαράδεκτη είναι η κατάσταση λίγα μέτρα πιο πέρα και συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο έξω από το σχολικό συγκρότημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου επί της Μακρινίτσης, όπου τα ξερά φύλλα έχουν σχηματίσει σωρούς.
Παρόμοια η εικόνα και στην οδό Κύπρου, στο ύψος του «Τριγώνου» όπου τα ρείθρα καλύπτονται από ξερά φύλλα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα φύλλα έχουν πακτωθεί ανάμεσα σε σταθμευμένα ΙΧ.

Σύμφωνα με αναγνώστες, το ίδιο πρόβλημα με τα ακαθάριστα από φύλλα ρείθρα, αλλά και πεζοδρόμια παρατηρείται σε αρκετά ακόμη σημεία της πόλης, με πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις κάθετους δρόμους στην Πολυμέρη, τη Σπ. Σπυρίδη, την Κουταρέλια, σε σημεία όπου υπάρχουν μεγάλα φυλλοβόλα δέντρα, τα οποία ωστόσο δεν καθαρίζονται συχνά.
Όπως τονίζουν «η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την απομάκρυνση των φύλλων από τα ρείθρα και τα πεζοδρόμια, καθώς αποτελούν πηγή κινδύνου τόσο για την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, καθώς και για τους διερχόμενους πεζούς λόγω ολισθηρότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το