Τοπικά

Σωριάστηκαν στον πεζόδρομο «σκοτωμένοι» από τις διοξίνες – Πρωτότυπη διαμαρτυρία από την Επιτροπή Αγώνα (photos)

Εντυπωσιακό δρώμενο παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Αγ. Νικολάου, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Στόχος τους ήταν να αφυπνίσουν τους πολίτες για τα προβλήματα που προκαλεί η καύση σκουπιδιών.


Μαυροφορεμένα και σκυθρωπά τα μέλη της Επιτροπής περπάτησαν μαζί στον πεζόδρομο, ενώ είχαν δεμένα τα χέρια τους με πλαστικές σακούλες. Οι συμμετέχοντες παρίσταναν ότι εισέπνεαν διοξίνες από τον μολυσμένο αέρα, έβηχαν και στη συνέχεια σωριάστηκαν στον πεζόδρομο. Στη συνέχεια σκεπάστηκαν με ένα κόκκινο πανί, που παρέπεμπε στον θάνατο αλλά και στην αγωνιστική ελπίδα, σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής. Ο κόσμος που παρακολούθησε το δρώμενο έγραψε μηνύματα για το περιβάλλον και τα κόλλησε στο κόκκινο πανί.

“Kάναμε μια μεγάλη δράση για το περιβάλλον, μία δράση θανάτου. Ντυθήκαμε με μαύρα ρούχα, κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον και το απευχόμαστε. Είμαστε πάνω από όλα τα κόμματα και πάνω από κάθε ιδεολογικό προσανατολισμό. Η μόνη μας ιδεολογία είναι το καθαρό μας περιβάλλον” τόνισε το μέλος της Επιτροπής Φαίη Τζανετουλάκου.

Η ίδια σημείωσε ότι η Επιτροπή προσπαθεί να περισώσει ό,τι έχει μείνει με τις προτάσεις και τις θέσεις των πολιτών.
“Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει 6 εκ. είδη στον πλανήτη που κινδυνεύουν με αφανισμό. Ποιος πολίτης θα πει ότι δεν τον ενδιαφέρει που καίγονται σκουπίδια; Δεν θα υπάρξει κανείς, όπως έδειξε και το πρόσφατο δημοψήφισμα που έγινε από την Επιτροπή Αγώνα. Συνολικά 5.500 πολίτες ψήφισαν εναντίον της καύσης σκουπιδιών “.

Παράλληλα η κ. Τζανετουλάκου κάλεσε στις 27 Ιουνίου τους πολίτες να παρευρεθούν στα Δικαστήρια Βόλου, όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Επιτροπή για τα πλοία που ξεφορτώνουν rdf στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. “Εκεί πρέπει να είμαστε όλοι και να αντιδράσουσουμε για να τα σταματήσουμε” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το