Τοπικά

Σωρεία κλοπών στη Λάρισα- Οι δράστες μπαίνουν στα σπίτια ακόμη και με αντικλείδι!

diarriktis

Άλλες τρεις διαρρήξεις διαμερισμάτων καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Οι τρεις τελευταίες κλοπές, που καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. προχθές, αφορούσαν σε ισάριθμα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας, στο κέντρο της Λάρισας, με τους διαρρήκτες να φεύγουν με λεία τουλάχιστον 10.000 ευρώ που εντόπισαν κρυμμένα στην κουζίνα του ενός διαμερίσματος.

Οι διαρρήκτες, συνήθως παραβιάζουν τους μύλους της κλειδαριάς ενώ ανησυχητική είναι η αύξηση των διαρρήξεων σε διαμερίσματα που διαθέτουν εισόδους ασφαλείας, με τους δράστες να μπαίνουν με αντικλείδι στα σπίτια σαν… τον νοικοκύρη.
Τέτοιες διαρρήξεις καταγράφηκαν την περασμένη βδομάδα και εργάσιμες ημέρες όταν οι ένοικοι των διαμερισμάτων χρειάσθηκε να απουσιάσουν από το σπίτι τους για λίγες ώρες, δεν απουσίαζαν δηλαδή για Σαββατοκύριακο ή για καλοκαιρινές διακοπές.

 
Έτσι την περασμένη βδομάδα, χρησιμοποιώντας αντικλείδι σε πόρτα ασφαλείας διαμερίσματος 34χρονης Λαρισαίας, έκλεψαν 1.500 ευρώ και χρυσαφικά. Διάρρηξη που σημειώθηκε από τις 12.30 έως τις 2 το μεσημέρι, ολιγόωρο διάστημα που χρειάσθηκε η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος να απουσιάσει.
Στην ίδια περιοχή, του Αγ. Γεωργίου, με αντικλείδι σε θύρα ασφαλείας, πάλι πρωινό εργάσιμης ημέρας άγνωστοι διέρρηξαν ένα ακόμη διαμέρισμα ενώ και τρίτη διάρρηξη, στη συνοικία των Αγ. Σαράντα Μαρτύρων, σημειώθηκε μεσοβδόμαδα στις 10 το πρωί. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι διαρρήκτες έσπασαν τον μύλο κλειδαριάς.

 
Αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες επιλέγουν τις περιοχές δράσης μετά από έλεγχο των χώρων, ενώ έχουν αποθρασυνθεί προτιμώντας, σε αυτή την περίοδο τουλάχιστον, πολυκατοικίες και όχι μονοκατοικίες σε λιγότερο πολυσύχναστες περιοχές. Οι διαρρήκτες που διαθέτουν αντικλείδια για θύρες ασφαλείας εκτιμάται επίσης ότι νωρίτερα ελέγχουν από τα θυροτηλέφωνα ή τα κουδούνια των διαμερισμάτων, σε ποια απουσιάζουν οι ένοικοι και σε ποια όχι.
Έτσι, παρότι σε κάποια από τα άλλα διαμερίσματα υπάρχουν ένοικοι, «ανενόχλητοι» κάνουν τη διάρρηξη με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, επιστρέφοντας να βιώνουν τη δυσάρεστη έκπληξη της κλοπής και μάλιστα να προβληματίζονται αν φε%8
Πηγή www.onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το