Τοπικά

Σόνια Χαρανά-Μπασδάνη: «Σήμερα τιμούμε τα άγια χώματα και τον ξεριζωμό των προγόνων μας»

Δοξολογία στον Ι. Ν. Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία τελέστηκε στις 11 σήμερα το πρωί, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Αμέσως μετά έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (Σταδίου – Μανδηλαρά, Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, άλσος Ανδρ. Βαλαχής)
Ακολούθησε ομιλία του πρόεδρου της Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας Κωνσταντίνου Περκουλίδη και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές, στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, Ποντιακές οργανώσεις, νομικά πρόσωπα και άλλους φορείς.

Παρόντες στις εκδηλώσεις για τις αλησμόνητες πατρίδες ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Παύλος Μαβίδης, που επί θητείας του φιλοτεχνήθηκε το Μνημείο για τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Έξυπνη Πόλη», κ. Σόνια Χαρανά-Μπασδάνη και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Έξυπνη Πόλη» και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου.
Η κ. Χαρανά-Μπασδάνη, δήλωσε βαθιά συγκινημένη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις της, «σήμερα τιμούμε τα άγια χώματα και τον ξεριζωμό των προγόνων μας. Έχοντας ποντιακές ρίζες και προγόνους πρόσφυγες, κλίνω το γόνυ με σεβασμό στα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών και του ξεριζωμού που υπέστησαν οι πρόγονοί μας 100 χρόνια πριν.
Τιμούμε την επέτειο και δεν ξεχνούμε, καθώς χρωστούμε την ιστορία και τις παραδόσεις μας σ’ αυτόν τον περήφανο λαό, που παρά την θηριωδία και τους 353.000 νεκρούς μας, κατάφερε να ορθοποδήσει και να αποτελέσει ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το