Τοπικά

Το σωματείο εργαζομένων στην ΑΓΕΤ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Το Δ.Σ της Ένωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου καλεί σε δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ την ημέρα ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν, που θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.

Απευθύνοντας κάλεσα συμμετοχής στα μέλη της, η διοίκηση της Ένωσης τονίζει ότι “η αγωνιστική αυτή παρουσία μας, πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική, για να στείλουμε ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα οργής και αγανάκτησης προς την δικομματική Κυβέρνηση, τους θεσμούς και τους εργοδότες, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλη εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση, περαιτέρω υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας. Από το μεγάλο αυτό εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Μετά από επτά χρόνια εφαρμογής των αποτυχημένων εκ του αποτελέσματος, μνημονιακών πολιτικών, η οικονο­μία βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και η Κυβέρνηση περιορίζεται στο να προσφέρει καλές υπηρεσίες στους θεσμούς και κάκιστες στη χώρα. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν.

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας, παντού στην Ελληνική επικράτεια και ιδίως εδώ στην περιοχή μας, είναι η φτώ­χεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, και οι φοροεπιδρομές. Το χειρότερο είναι οι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και Κοινωνικά μας Δικαιώμα­τα, μέσα από την κατάργηση και τις συνεχείς παρακάμψεις Δημοκρατικών Θεσμών και Διαδικασιών. Η εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε έννοιας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η άγρια δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρ­μογή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα μεταβάλλει την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική. Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοι­νωνικές και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Γίνεται προφανές ότι ο βασικός στόχος της είναι να χτυπηθεί σημαντικά και το Συνδικαλιστικό Κίνημα και να του αφαιρεθούν σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες. Διαφαίνεται η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης αλλά και η απαξίωση προς την κοινωνία. Δηλαδή, όχι μόνον δεν μετανοεί για την σφαγή των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, αλλά συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική εναντίον τους. Σε λίγες μέρες, στη ΔΕΘ, θα πάρουν την απάντηση όλων μας. Τόσο για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα προεκλογικά, όσο και για την νέα επίθεση, με την κατάργηση ουσιαστικά του Συνδικαλιστικού Νόμου”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνελήφθη πλοίαρχος στον εμπορικό λιμένα Βόλου

Προχθές το πρωί, τελέχη της Λιμενικής Αρχής του Βόλου προέβησαν στη σύλληψη ενός 63χρονου πλοιάρχου…

27 Μαρτίου 2024

Puff Daddy: Έφοδος στις βίλες του ράπερ – Ερευνάται για σωματεμπορία

Ο μεγιστάνας της ραπ Σον Κομπς, γνωστός ως Puff Daddy ή P. Diddy, βρίσκεται στο…

26 Μαρτίου 2024

Ο Λουκασένκο διαψεύδει τον Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα προσπάθησαν να διαφύγουν στη Λευκορωσία, όχι στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε σήμερα ότι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν την περασμένη…

26 Μαρτίου 2024

Έχασε την πρόκριση στα πέναλτι (4-2) από τη Γεωργία η Εθνική

Κρίμα για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που ήταν ανώτερη στην Τιφλίδα από τη Γεωργία…

26 Μαρτίου 2024

Μάλτα: Τραγωδία σε καταδυτική εκδρομή – Ένας νεκρός και 17 διασωθέντες τουρίστες

Ένας 45χρονος Ολλανδός έχασε τη ζωή του και άλλοι 17 τουρίστες διασώθηκαν σήμερα όταν ξέσπασε…

26 Μαρτίου 2024

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξημένη κατά 16% η τουριστική κίνηση τον Ιανουάριο

Αυξημένη κατά 16% ήταν η εισερχόμενη τουριστική κίνηση τον Ιανουάριο 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία…

26 Μαρτίου 2024