Τοπικά

Σωματεία εργαζομένων οργανώνουν συλλαλητήριο στον Βόλο ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Κινητοποιήσεις ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης,  προγραμματίζουν σωματεία εργαζομένων του Βόλου και απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, συνταξιούχους και εργαζομένους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Πέμπτη 9  Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Τα σωματεία, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και τόνισαν πως δεν είναι τυχαία η περίοδος που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει έναν νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία, τη δράση και την οργάνωση των εργαζομένων καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις  ενώ απαιτούν να πληρώσουμε για τα πάντα.

Παράλληλα τα σωματεία καλούν σε συμπόρευση με δεκάδες ομοσπονδίας, εργατικά κέντρα και συνδικάτα για να δώσουν απεργιακή απάντηση με 24ωρη απεργία να έρθουν τα νέα μέτρα στη Βουλή.

Από το Συνδικάτο μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου αναφέρθηκε και στην υπόθεση των Paradise Papers, αναφέροντας πως στη λίστα των 600 ανθρώπων που έκρυψαν τρισεκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται και Έλληνες.

Βολές κατά ΓΣΕΕ και ΕΚΒ

«Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τα επερχόμενα μέτρα αλλά στην πρόταση που έγινε στην ολομέλεια της διοίκησης από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία, την απέρριψαν  κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι δεν κινητοποιούνται»

Αυτά ανέφεραν για την ηγεσία της ΓΣΕΕ τα σωματεία και πρόσθεσαν πως το θέμα αφορά και την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.  Σύμφωνα με τα σωματεία,  όταν έγινε η ολομέλεια της διοίκησης, στα τέλη του Οκτωβρίου,   η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου είπε πως θα συνταχθεί με ό,τι αποφασίσει η ΓΣΕΕ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν πως τα αιτήματα των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 9 Νοεμβρίου για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις στους μισθούς ,συνδικαλιστικές ελευθερίες και απαγόρευση των πλειστηριασμών, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Αναφορικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ο κ. Στεργίου σημείωσε πως οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα αιφνιδιάσει φέρνοντας νομοσχέδιο «σκούπα» και πρόσθεσε πως τα σωματεία είναι έτοιμα να απαντήσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το