Τοπικά

Σωματεία εργαζομένων καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Kάλεσμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, απευθύνουν σωματεία της Μαγνησίας. Σε κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν πως επιβάλλεται η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και προετοιμάζουν πανεργατική απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει τα αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή.

Το κάλεσμα των σωματείων:

«Η ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάπτυξη της συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, νέων και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων. Να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση, να προετοιμάσουμε πανεργατική απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο».

Το κάλεσμα απευθύνουν τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου, Σωματείο Καθαριστριών, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών, Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων(Δημοσίου), Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, , Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το