Τοπικά

Σωματεία από τη Μαγνησία στην πανθεσσαλική συγκέντρωση την ημέρα ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Κάλεσμα για την πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απευθύνουν σωματεία της Μαγνησίας. Τα σωματεία θα αναχωρήσουν από το δημαρχείο του Βόλου την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 4:30 το μεσημέρι.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία αναφέρουν:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ εντείνει την εφαρμογή των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων που πήρε με το 3ο μνημόνιο, ταυτόχρονα, προσπαθεί να εξωραΐσει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική με ένα ακόμη διήμερο «αναπτυξιακό συνέδριο» στην Λάρισα στις 10 – 11 Οκτώβρη.
Για το ταξικό εργατικό κίνημα είναι καθαρό, ότι η Κυβέρνηση μαζί με όλους τους «πρόθυμους» συνομιλητές, θα συζητήσουν για το πώς θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις στη Θεσσαλία ,αλλά και πανελλαδικά για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου σε κάθε τομέα της οικονομίας.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επαγγέλλονται και μας καλούν να βάλουμε πλάτη, η κυβέρνηση, τα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ε.Ε, η Περιφέρεια και οι Δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ.
Οι απλήρωτοι θα παραμένουν απλήρωτοι, οι περισσότεροι άνεργοι θα παραμείνουν άνεργοι και χωρίς επίδομα ανεργίας, όσοι πιάσουν δουλειά θα είναι συνήθως προσωρινή, με μερική απασχόληση. Οι μισθοί και οι συντάξεις που μειώνονται 8 χρόνια τώρα, θα μειωθούν περισσότερο, γιατί αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ο ΕΝΦΙΑ, οι δυσβάσταχτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι θα παραμείνουν για τους εργατοϋπαλλήλους και τα λαϊκά στρώματα. Η δημόσια υγεία και παιδεία θα γίνονται όλο και ακριβότερο εμπόρευμα. Οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ θα συνεχίσουν να ξεκληρίζονται και θα δυναμώνουν οι καπιταλιστές. Τα έργα για τις λαϊκές ανάγκες (δομές υγείας, παιδείας, παιδικοί σταθμοί, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για την άρδευση και ύδρευση, όπως η εκτροπή του Άνω ρου του Αχελώου, κ.ά), πάνε στην άκρη, γιατί δεν συμφέρουν το κεφάλαιο».

Τα σωματεία που καλούν στην κινητοποίηση:

Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Ν. Μαγνησίας, Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών, Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Νοσοκόμων Κλινικών Βόλου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου, Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Σωματείο Μουσικών «ο Απόλλων», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου, Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού – Σούρπης, Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών, Επιτροπή Αγώνα στο Εμπόριο, Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου

Στην εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ασφαλή υλοποίηση εργασιών αναβάθμισης υποδομών, προχώρησε ο Δήμος…

27 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Πόσες ημέρες άδεια δικαιούστε ανάλογα με το πού ψηφίζετε

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για τη «Χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με…

27 Μαΐου 2024

Χρυσοχοΐδης για τελικό Conference League: «Να συμμορφωθούν όλοι με τις υποδείξεις της αστυνομίας»

«Το ζητούμενο είναι, πέρα από την κατανόηση και τη συγγνώμη, όλοι να συμμορφωθούν με τις…

27 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο μεταξύ οδηγών στη μέση του δρόμου, μέρα μεσημέρι – Βίντεο

Άγριος τσακωμός με ξύλο ανάμεσα σε οδηγούς σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/5) στην οδό…

27 Μαΐου 2024

Λαμία: Ζητούσαν αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική, λίγο πριν τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται για την περίεργη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα μολυσμένα…

27 Μαΐου 2024

Πάρνηθα: Σοκάρει θύμα επίθεσης – Έχασα πολύ αίμα, με μαχαίρωσαν 5 φορές

Σοκ και ερωτήματα έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχθηκαν δύο εθελοντές 33 και 32 ετών…

27 Μαΐου 2024