Τοπικά

Η σωματεμπορία καλά κρατεί στη Μαγνησία

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συλλαμβάνουν δύο αλλοδαπές γυναίκες, που είχαν έρθει στον Βόλο, προκειμένου να συνευρεθούν με πελάτη, που στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός…
Τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής σημείωσαν αύξηση κατά το προηγούμενο έτος στη Μαγνησία, αν και ο αριθμός τους παρέμεινε χαμηλός. Μεγάλη αύξηση σημείωσαν οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών, ενώ μείωση σημείωσαν οι κλοπές και οι διαρρήξεις, όπως και οι ληστείες.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, κατά το 2017 απασχόλησαν τις αρχές τρεις υποθέσεις αναφορικά με εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, με βάση τα άρθρα 348, διευκόλυνση ακολασίας άλλων, 349 μαστροπεία, 350 εκμετάλλευση πόρνης και 351 σωματεμπορία του Ποινικού Κώδικα.

Αντίστοιχα το 2016 η υπόθεση ήταν μόλις μία και μάλιστα είχε εξιχνιαστεί. Το 2017 από τις τρεις υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης δύο εξιχνιάστηκαν.
Στη μία υπόθεση, στις 15 Νοεμβρίου, είχε εξαρθρωθεί κύκλωμα πορνείας μέσω ίντερνετ με αλλοδαπές… Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είχε σχηματιστεί δικογραφία και αναζητούνταν δύο Έλληνες, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που προήγαγαν στην πορνεία αλλοδαπές, κλείνοντας ραντεβού μέσω του διαδικτύου με πελάτες σε όλη τη χώρα… Οι δύο, που φέρεται να είχαν έδρα στην Αθήνα, κατηγορούνταν για εξώθηση γυναικών σε πορνεία κατ’ εξακολούθηση. Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει δύο αλλοδαπές γυναίκες, που είχαν έρθει στον Βόλο, προκειμένου να συνευρεθούν με πελάτη, που στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός…

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 24 του ίδιου μήνα, μια 29χρονη από τη Βουλγαρία, είχε συλληφθεί στον Βόλο, με την κατηγορία της εκδιδόμενης γυναίκας.
Είχε έρθει στον Βόλο μέσω διαδικτύου, για να «εκδοθεί» με 180 ευρώ…
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες μέσω του διαδικτύου, είχαν βρει την ιστοσελίδα παροχής «σεξουαλικών υπηρεσιών» και έστησαν την παγίδα. Αστυνομικός επικοινώνησε με τον δημιουργό και φερόμενο ως κάτοχο της ιστοσελίδας, ζητώντας ραντεβού με εκδιδόμενη γυναίκα και αφού κανονίστηκε το ποσό, που ήταν 180 ευρώ, ορίστηκε αυτό σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα των 180 ευρώ και έστησαν καρτέρι. Η 29χρονη Βουλγάρα εμφανίστηκε στο ραντεβού της-ήρθε από την Αθήνα – ο αστυνομικός – πελάτης της έδωσε τα χρήματα και πριν προλάβουν να μπουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, η γυναίκα συνελήφθη.
Σύμφωνα με όσα ομολόγησε στην Αστυνομία, κάθε μήνα κατέθετε το ποσό των 500 ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού στον άγνωστο μαστροπό, προκειμένου να τη διαφημίζει στην ιστοσελίδα…

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος εκδιδόμενο άτομο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι είναι ενήλικο, γίνεται με τη βούλησή του, έχει λάβει άδεια από τις δημόσιες αρχές, εξετάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2734/1999( ΦΕΚ Α΄ 161/5.5.1999) και την Υ.Α. Β1/οικ.660/ 10.2.2000 (ΦΕΚ Β’ 198/22.2.2000) «περί καθορισμού του τρόπου και της διαδικασίας διενέργειας του ιατρικού ελέγχου των με αμοιβή εκδιδομένων προσώπων».
Σύμφωνα με την οργάνωση Α21 Greece, η σωματεμπορία υφίσταται στον Βόλο με περιστατικά από το 2010.

Λιγότερες ληστείες και κλοπές
Κι ενώ τα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αυξήθηκαν το 2017, μειώθηκαν οι ληστείες και οι κλοπές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας πέρυσι οι ληστείες ήταν 6, έναντι 11 το 2016, οι κλοπές 212, έναντι 229 το 2016 και οι κλοπές οχημάτων 147, έναντι 181 το 2016.
Οι υποθέσεις όπλων ήταν πέρυσι 71, έναντι 70 το 2016. Ωστόσο αύξηση σημείωσαν οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών. Έφθασαν τις 308 το 2017 από 239 το 2016. Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχει ως αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες, κυρίως Αλβανοί, που εργάζονταν παλαιότερα στη χώρα, να μην μπορούν να ανανεώσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη και να μην δικαιούνται νόμιμη παραμονή στη χώρα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη; Σχεδόν 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κινδυνεύουν στη Βρετανία, σύμφωνα με έκθεση

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνών Δημόσιας Πολιτικής (IPPR) του Ηνωμένου Βασιλείου για τις…

27 Μαρτίου 2024

Το μεγαλύτερο λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας είναι κατά 500 χρόνια παλαιότερο από όσο γνωρίζαμε

Στην αρχαία Μεσόγειο, η Κόρινθος ήταν μια οικονομική δύναμη. Χτισμένη σε έναν στενό ισθμό η…

27 Μαρτίου 2024

Πυροβόλησαν και σκότωσαν την αρκούδα που επιτέθηκε σε πέντε ανθρώπους στη Σλοβακία

Μια καφέ αρκούδα που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε μια πόλη της Σλοβακίας εξουδετερώθηκε, δήλωσε ο…

27 Μαρτίου 2024

Επιστήμονες κατέγραψαν κατά τύχη και για πρώτη φορά τα πρώτα στάδια έκρηξης σουπερνόβα

Πριν από περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια, σε έναν όχι και τόσο μακρινό γαλαξία, ένα μεγάλο…

27 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Λίβερπουλ: Κάτοικοι δέχονται επιθέσεις από μεγαλόσωμους γλάρους

Στο Λίβερπουλ, μια πόλη γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και την έντονη αστική…

27 Μαρτίου 2024

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής για τις ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο κατά τις πυρκαγιές του 2023 – Συνολικό ύψος 15,7 εκατ. ευρώ

Ξεκινάει η υλοποίηση του πλαισίου για την στήριξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν ζημιές σε…

27 Μαρτίου 2024