Τοπικά

Σωματείο Καθαριστριών: Με 6,5 ώρες η εργασία στους Δήμους

Το Σωματείο καθαριστριών – καθαριστών Νομού Μαγνησίας πραγματοποίησε χτες Γενική Συνέλευση παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μελών που παρευρέθηκαν.
Εξαρχής έγινε ενημέρωση από τη Διοίκηση του Σωματείου για τις ενέργειες που γίναν την τελευταία εβδομάδα, σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, Δήμου Αλμυρού, Δήμου Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς ώστε:
 να προχωρήσει η εφαρμογή των 6,5 ωρών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σχολικούς καθαριστές.
 να ισχύ σε όλους τους σχολικούς καθαριστές ο Κανονισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησης τους.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:
Οι παρεμβάσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος πιασαν τόπο και το Σωματείο μας πέτυχε την εφαρμογή των 6,5 ωρών εργασίας για όλους τους συναδέλφους στο Δήμο Βόλου. Το ίδιο θα συνεχιστεί και σε άλλους Δήμους της Μαγνησίας, εκεί που δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της Συλλογής Σύμβασης Εργασίας(των 6,5 ωρών εργασίας).
Επιπλέον τέθηκαν και άλλα ζητήματα για τα οποία το Σωματείο θα ενεργήσει άμεσα για την ικανοποίηση τους, όπως, για τα μέτρα ατομικής προστασίας που είναι υποχρεωμένη οι Δημοτικές Αρχές να μας εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά: μάσκες, γάντια, φόρμες εργασίας κ.άλλα.
Με απόφαση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης του σωματείου καθαριστριών Νομού Μαγνησίας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κίνηση ορισμένων καθαριστριών να διασπάσουν το σωματείο μας:

«Είναι αυτές που το προηγούμενο διάστημα ήταν εκλεγμένες στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα παράτησαν γιατί δεν μπορούσαν, δεν «άντεξαν» . Δεν θελαν ούτε τότε, ούτε και τώρα να παλέψουμε όλοι μαζί ,ενιαία για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κλάδου καθαριότητας στο νόμο μας. Είναι αυτές που διαχωρίζουν τους συναδέλφους σε (μόνιμους, πλήρους , μερικής απασχόλησης) χωρίς να νοιάζονται για τα κοινά προβλήματα που έχουμε όλοι , τα οποία είναι ίδια. Είναι οι συγκεκριμένες που κοιτάξανε να βολέψουνε τα ατομικά τους συμφέροντα και όχι όλων των συναδέλφων.
Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την δημιουργία «παραμάγαζου» του Συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων «ΕΝΩΣΙΣ» ,η οποία εδρεύει στην Πάτρα και πίσω από αυτόν βρίσκεται ο γνωστός ξεπουλημένος «εργατοπατέρας» κ. Καραγεωργόπουλος.
Οι συγκεκριμένες καθαρίστριες κατευθύνονται από γνωστούς εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ των οποίων ο μοναδικός στόχος είναι να διασπάσουν το σωματείο μας για να κρατήσουν τις καρέκλες τους στην Ομοσπονδία και στην ΓΣΕΕ και να οδηγήσουν τους συναδέλφους μας σε αδράνεια και την υποταγή. Είναι αυτοί που αρνιούνται την ανάγκη οργάνωσης αγώνων από την ΟΙΥΕ, υπονομεύουν σε αυτήν την καθοριστική φάση κάθε δυνατότητα οργάνωσης αγώνα του κλάδου. Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως κουκιά, τορπιλίζοντας το αίτημα για τη μονιμοποίηση μας.
Ο κ. Καραγεωργόπουλος και οι ακόλουθοί του όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα υπέρ μας και συνολικότερα υπέρ των εργαζομένων.
Έχουν βάλει φαρδιά – πλατιά τις υπογραφές τους σε όλα τα μέτρα που χαντακώνουν εμάς και κάνουν τις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών να φουσκώνουν και άλλο. Είναι αυτός που στις εκλογές της Ομοσπονδίας δεν άφηνε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν και είχε γεμίσει τον χώρο που γινόταν το συνέδριο της ομοσπονδίας με μπράβους.
Γιατί θέλουν να μας έχουν του χεριού τους. Να μην τους χαλάμε τα σχέδια με αγώνες και διεκδικήσεις. Γιατί ο συγκεκριμένος κ. Καραγεωργόπουλος πάει χεράκι – χεράκι με τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και του ΣΕΒ , με τους βιομήχανους.
Ποιο λοιπόν είναι το κοινό συμφέρον μαζί τους; Από πότε οι μεγαλομέτοχοι και αφεντικά έχουν ίδια συμφέροντα με εμάς τους εργαζόμενους;
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ από «ψευτο-σωματεία», παραμάγαζα ξεπουλημένων συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, μεγάλο – μετόχων, που δεν έχουν τίποτα κοινό με εμάς. Το μόνο που θέλουν οι συγκεκριμένοι είναι να μας χαντακώνουν, να μας εκμεταλλεύονται και να τους λέμε «ευχαριστώ».
Όχι! Οι εργαζόμενοι που είμαστε μέλη του Σωματείου καθαριστριών Νομού Μαγνησίας τους γυρνάμε την πλάτη. Τους πετάμε στον σκουπιδοτενεκέ όλους όσους άμεσα ή έμμεσα προσπαθούν να διασπάσουν το σωματείο μας. Γιατί εμείς έχουμε ανάγκη ζωντανό σωματείο και όχι νεκρωμένο.
Παλεύουμε και διεκδικούμε:
• Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας , για ασφαλή και καθαρά σχολεία.
• Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας για όλη τη σχολική κοινότητα , παροχή όσων απαιτούνται χωρίς επιβάρυνση των γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.
• Άμεσα μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, σε κάθε σχολείο που παρουσιάζεται κρούσμα, σε κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή.
• Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ

Σωματείο υπάρχει!
Το Σωματείο παλεύει και διεκδικεί τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων καθαριστριών –καθαριστών σε κάθε χώρο.
Υπερασπιζόμαστε και κρατάμε ακόμα πιο δυνατό το Σωματείο καθαριστριών- καθαριστών Νομού Μαγνησίας.
Κανένας συνάδελφος μην πέσει στην παγίδα τους.
Κανέναν συνάδελφο δεν θα χαρίσουμε στον γνωστό ξεπουλημένο «εργατοπατέρα»
κ. Καραγεωργόπουλος.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το