Τοπικά

Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας: Υπό την “προστασία” της κυβέρνησης το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών/τών Ν. Μαγνησίας, καταγγέλλει την ηγεσία της ΓΣΕΕ για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου της στις 25 Φεβρουαρίου και απαιτεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να τοποθετηθούν οι παρατάξεις και οι αντιπρόσωπιι.

Ειδικότερα, το Σωματείο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του « καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διορισμένης ΓΣΣΕ (ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ομάδα Βασιλόπουλου) που προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-εξπρές. Ένα κατ’ όνομα «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της.
Σωματεία και εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης ΝΔ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.
Το Συνέδριο που επιδιώκουν να γίνει, έχει μόνο στόχο να βάλουν «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής πολιτικής που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα. Το εργατικό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω, δεν υποτάσσεται στις ορέξεις των συμβιβασμένων ηγεσιών, δεν τρομοκρατείται με την παρουσία μπράβων, ποινικών, ούτε με την κρατική καταστολή.
Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που προβλέπει όλες τις διαδικασίες όσο αφορά τη νομιμοποίηση των συνέδρων, να γίνει ουσιαστική συζήτηση, να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι όπως έγινε πρόσφατα στο Συνέδριο του ΕΚ Αθήνας. Για να παρθούν οι αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης κατά των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης και για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης που πάει να καταργήσει η κυβέρνηση με την νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που συζητιέται στη Βουλή αυτές τις μέρες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το