Τοπικά

Σωματεία και φορείς καλούν τους πολίτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την καύση σκουπιδιών

Κάλεσμα στους πολίτες του Βόλου να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα με θέμα την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, απευθύνουν 13 συνδικάτα και σωματεία της Μαγνησίας.
Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή του:

«Την Τετάρτη 7/3 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για να συζητήσει το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η Δημοτική Αρχή Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν σοβαρές ευθύνες για αυτές τις τραγικές εξελίξεις. Αντί να πρωτοστατήσουν στην κινητοποίηση του λαού για να σταματήσουν τα σχέδια της LAFARGE προχωρούν στην παραγωγή SRF/RDF για καύση, σε Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στους σκουπιδότοπους (ΧΥΤΑ) της Θεσσαλίας, και στο Βόλο.
Η ΑΓΕΤ – Ηρακλής στο Βόλο μετατρέπεται σε μια τεράστια μονάδα αξιοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων τόνων αποβλήτων κάθε χρόνο, από τους οποίους 410.000 τον/έτος RDF/SRF! Ο Βόλος μεταμορφώνεται σε έναν εφιαλτικό θάλαμο τοξικών ρύπων, μεταξύ των οποίων και οι καρκινογόνες διοξίνες, που η απειροελάχιστη ανιχνεύσιμη ποσότητα θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική εις βάρος της υγείας μας, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Να σταματήσουμε την απάνθρωπα αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αδειοδότησης του εργοστασίου, έδωσε πράσινο φως, για την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών και τοξικού ΠΕΤ ΚΟΚ. Θυσιάζει την υγεία των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων στο εργοστάσιο στο βωμό των κερδών του επιχειρηματικού κολοσσού της LAFARGE.
Η κάλπικη επιχειρηματολογία για τη νομιμότητα και τους δήθεν ελέγχους αποκρύπτουν και αποπροσανατολίζουν για τις συνέπειες και τις πραγματικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Βγάζουν λάδι την ΑΓΕΤ και την κυβέρνηση, που ανοίγει το δρόμο στις ορέξεις της επιχείρησης για περισσότερα κέρδη».

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ – ΦΠ.ΑΠ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το