Κόσμος

Σομαλία: Φονική επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ – 4 νεκροί

Somalia Violence

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις άνδρες του προσωπικού ασφαλείας, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου, στόχος της οποίας ήταν αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ, ανακοίνωσε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι κανένα μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ δεν επλήγη.
Σύμφωνα με αστυνομικό – αυτόπτη μάρτυρα, «ο καμικάζι εισχώρησε ανάμεσα στη συνοδεία ασφαλείας και τα θωρακισμένα οχήματα του ΟΗΕ και ανατίναξε το αυτοκίνητό του προσκρούοντας σε ένα από τα οχήματα της συνοδείας». «Έχω δει τέσσερα πτώματα μέχρι τώρα, αλλά πιθανόν να υπάρχουν περισσότερα. Διεξάγουμε έρευνα, χάος επικρατεί στην περιοχή», πρόσθεσε.

H επίθεση σημειώθηκε κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη είσοδο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου. Από το σημείο αυτό υπάρχει πρόσβαση στην φρουρούμενη περιοχή όπου βρίσκονται ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες της σομαλικής πρωτεύουσας και όπου σημειώνονται συχνά επιθέσεις, η ευθύνη για τις οποίες τις περισσότερες φορές αποδίδεται στους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ.

Σύννεφο καπνού έχει καλύψει το σημείο πάνω από το οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε όλη την πόλη, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα θωρακισμένα οχήματα του ΟΗΕ μετέφεραν προσωπικό σε βάση του ΟΗΕ. Η περιοχή του αεροδρομίου χρησιμεύει επίσης για τον στρατωνισμό της δύναμης των 22.000 ανδρών της Αφρικανικής Ένωσης που στηρίζει την εύθραυστη σομαλική ηγεσία και πολεμά τους ισλαμιστές Σεμπάμπ οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το