Η Απτυχίωτη

Σοκολατοθεραπεία!

Είναι αλήθεια ότι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε κάθε δημόσια εκδήλωση ψυχαγωγίας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι πολίτες δίνει μια νότα χαράς σε όλους ανεξαιρέτως. Αυτό θα σκέφτηκε και η Δημοτική Αρχή Βόλου, η οποία έδωσε προτεραιότητα στη λήψη απόφασης μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χωροθέτηση Μουσείου Σοκολάτας εν όψει των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2017-2018. (Τώρα κοντά).

Όσο και να μας δημιουργεί μεγάλη απορία για το πότε ακριβώς ο Βόλος απέκτησε παράδοση στην παρασκευή σοκολάτας ώστε να την αναβιώσουμε μέσω ενός μουσείου, δε θα το σχολιάσουμε προς το παρόν. Άλλωστε μετά το Μονακό και το Μαϊάμι, ας αισθανθούμε και λίγο Ελβετοί παριστάνοντας ότι οι καλές σοκολάτες κάπου, κάπως, κάποτε είχαν παράδοση να παράγονται στο Βόλο. Προφανώς ο χαλβάς που όντως παραγόταν στο Βόλο, δεν έχει την ίδια αίγλη να παρουσιαστεί στους τουρίστες, οπότε κι εμείς ως συνεργάσιμοι δημότες θα μπούμε στο ρόλο και θα εντρυφήσουμε σε κάθεμια λεπτομέρεια για την ιστορία της σοκολάτας. Ίσως ένα φυλλάδιο πάντως να ήταν βοηθητικό, γιατί μέχρι σήμερα μόνο να τις τρώμε ξέρουμε.

Σε κάθε περίπτωση σοκολάτα θέλει η Δημοτική Αρχή, σοκολάτα θα λέμε κι εμείς… Αυτό που δεν μπορεί να σκεπάσει ή να υποκαταστήσει η σοκολάτα είναι η ζοφερή κατάσταση της πόλης στα υπόλοιπα επίπεδα. Για παράδειγμα, θα ήταν κατανοητό να έχει έρθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το Μουσείο Σοκολάτας αν είχαν προηγηθεί θέματα όπως η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, της ποιότητας του πόσιμου νερού, του κυκλοφοριακού που από τα μέτρα που λήφθηκαν σε Ιάσονος και Δημητριάδος έχει επιβαρυνθεί στο μέγιστο βαθμό και τόσα άλλα. Ας πούμε τα πράγματα έτσι όπως τα βιώνουμε ξεκινώντας από την Αγριά που τις μέρες της Πασχαλιάς πνίγεται στη σκόνη και ας βγει κάποιος επίσημα να ενημερώσει τους δημότες, γιατί το έργο της αποχέτευσης καθυστερεί τόσο πολύ. Ταυτόχρονα βέβαια θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη απέναντι στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών της Αγριάς που έχουν αρχίσει και τους ζώνουν τα φίδια εν όψει καλοκαιριού. Η μονάδα του Βιολογικού υπολειτουργεί και επί μήνες τσακώνονται στην πόλη για την τιμή της αμμωνίας που πέφτει στον Παγασητικό. Αδέρφια, πέντε πάνω, πέντε κάτω δεν κάνει τη διαφορά, το θέμα είναι αν ο Βιολογικός δουλεύει σωστά και τι κάνετε ως Δημοτική Αρχή γι αυτό.

Στην Ιάσονος και στη Δημητριάδος οι ελιές και τα λουλούδια δε θα λύσουν το κυκλοφοριακό και ο βομβαρδισμός της πόλης με κυκλικούς κόμβους δεν μας έχει πείσει ότι θα φέρει αποτέλεσμα. Ακόμη όμως και να το δεχτούμε ότι ο κυκλικός κόμβος είναι πανάκεια μέχρι τότε τι θα κάνετε; Και μη μου πείτε ότι θα στείλετε την κίνηση στη Ζάχου και την Καραμπατζάκη γιατί σίγουρα λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Και για όσους δεν έχουν πάρει το μήνυμα, ξενοδόχος στην κάθε πόλη είναι οι δημότες και φιλοξενούμενη η εκάστοτε δημοτική αρχή και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δημότες Βόλου, θέλουν το ποτάμι ως χώρο πρασίνου.

Και μην ξεχνάτε ότι  Δήμος Βόλου δεν είναι μόνο το Πολεοδομικό Συγκρότημα. Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε γιατί τα χωριά δεν έχουν ικανοποιητική αποκομιδή απορριμμάτων, γιατί οι δεξαμενές δεν καθαρίζονται επαρκώς και γενικότερα ποιο είναι το επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνουν οι δημότες σε αυτές τις περιοχές.

Αν από την άλλη, η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι θα φάμε κι άλλες πίκρες ως δημότες, καλά κάνει και φτιάχνει εργαστήριο σοκολάτας. Και μιας και μιλάμε για ζαχαροπλαστική, στην Αγριά, σας έπεσε λίγο παραπάνω άχνη…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το