Τοπικά

Σοκάρουν οι εκτιμήσεις της ΟΕΒΕΜ – 300 επιχειρήσεις στη Μαγνησία δεν θα ανοίξουν μετά την άρση των μέτρων

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας με δήλωσή του στην e-thessalia. gr εκτιμά ότι 250 με 300 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς των υπηρεσιών και του δευτερογενή τομέα, είτε δεν θα ανοίξουν μετά την άρση των μέτρων ή με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε κλείσιμο μετά την παρέλευση ενός τριμήνου καθώς οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτες. Ο ίδιος ανέφερε πως η Κυβέρνηση έδωσε την χαριστική βολή και οι εξαγγελίες δεν «κάλυψαν» κανέναν.

«Η Κυβέρνηση πήρε βαθμό κάτω από τη βάση. Οι υπολογισμοί μας , η επικοινωνία μας με τον κόσμο που είναι καθημερινή, δείχνουν πως 250 με 300 επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν ή ακόμα και αν ανοίξουν θα ανέβουν Γολγοθά μέχρι τέλος του χρόνου και δεν θα καταφέρουν να καλύψουν ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Το 30% της δύναμης της ΟΕΒΕΜ μένει εκτός και καταλαβαίνετε ποια είναι η θέση όλων μας και η ψυχολογία μας. Επιταγές δεν θα πληρωθούν αλλά και δε θα εισπραχθούν . Είναι τραγική περίπτωση οι επιταγές. Η κυβέρνηση έδωσε προθεσμία 75 μέρες. Εμείς ζητήσαμε 90 μέρες παράταση αλλά με ένα προαπαιτούμενο. Ο εκδότης των επιταγών ή άλλων αξιόγραφων να πάει να δηλώσει πόσα αξιόγραφα έχει κόψει για Απρίλιο και Μάιο και να δανειοδοτηθεί από την τράπεζα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου γιατί εκεί θα σκάσει τώρα η βόμβα.

Οι δήμοι έχουν κάνει στάση πληρωμών και δεν πληρώνουν προμηθευτές. Η εισπρακτέα προκαταβολή δεν μπορεί να λειτουργήσει, η πρώτη κατοικία είναι στον «αέρα». Ανοίγει το λιανικό εμπόριο για τα αθλητικά είδη και για κανέναν άλλον. Εάν όσα συμβαίνουν δεν αφορούσαν ζητήματα επιβίωσης ανθρώπων, θα μιλούσαμε για σουρεαλισμό.
Από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μας δόθηκε η χαριστική βολή, δήλωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το