Κόσμος

Σοκαρισμένο το Σιάτλ για το «ευγενικό» παιδί που πυροβόλησε τους φίλους του

koritsia seatle

Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας των δύο κοριτσιών που πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από τον συμμαθητή τους, στο τελευταίο περιστατικό βίας σε σχολείο των ΗΠΑ. Από τα πυρά του 14χρονου Τζέιλεν Φράιμπεργκ έπεσε νεκρό ένα επίσης 14χρονο κορίτσι, ενώ τραυματίστηκαν δύο ακόμη αγόρια προτού ο δράστης αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο. Την ίδια ώρα συγγενείς του αγοριού δηλώνουν ότι ζουν έναν «εφιάλτη» και η πολιτεία του Σιάτλ προσπαθεί να καταλάβει τι πήγε λάθος.Τα 3 παιδιά υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ το ένα αγόρι μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο καθώς τα τραύματα που έφερε στο σαγόνι δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή του.

Ο 14χρονος Τζέιλεν Φράιμπεργκ, γηγενής Αμερικανός, δεν είχε καθόλου τα χαρακτηριστικά ενός εν δυνάμει δολοφόνου. Δημοφιλής μαθητής, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου του καθώς και στην ομάδα ράγκμπι και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Αν και συμμαθητές του δηλώνουν ότι πρόσφατα είχε χωρίσει από την κοπέλα του, αυτό δεν εξηγεί την κίνηση απελπισίας στην οποία προέβη μέσα στην καφετέρεια του σχολείου Μέρισβιλ-Πίλτσακ στο Μέρισβιλ: ο Φράιμπεργκ δεν πυροβόλησε αδιακρίτως, έστρεψε το όπλο του αποφασισμένος να σκοτώσει φίλους και συγγενείς: τα δύο αγόρια που τραυματίστηκαν ήταν ξαδέλφια του, όπως αποκάλυψε η θεία του δράστη και αυτόχειρα.

«Ήταν οι καλύτεροι φίλοι»
Κι ενώ τα δύο 14χρονα κορίτσια χαροπαλεύουν, έχοντας πυροβοληθεί στο κεφάλι, οι συγγενείς του Φράιμπεργκ δήλωσαν ότι ζουν έναν «εφιάλτη» και προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί το παιδί επιτέθηκε εναντίον των δύο εξαδέλφων του και φίλων του προτού αυτοκτονήσει.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το