Κόσμος

Σοκ στο Βέλγιο: Νεκροί 18 τρόφιμοι γηροκομείου μετά την επίσκεψη υπερμεταδότη με στολή «Άι Βασίλη»

Τη μάχη με τη νόσο Covid-19 έχασαν 18 τρόφιμοι γηροκομείου στο Βέλγιο, οι οποίοι μολύνθηκαν από τον φονικό κορωνοϊό μετά την επίσκεψη εκεί ενός άνδρα που ήταν ντυμένος ως Άγιος Βασίλης. Δεκάδες άτομα μολύνθηκαν στο γηροκομείο Hemelrijck στο Μολ, κοντά στην Αμβέρσα, στο ξέσπασμα που ακολούθησε την επίσκεψη του Sinterklaas -όπως λέγεται στο Βέλγιο ο Αϊ Βασίλης- και των βοηθών του. Ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν λειτούργησε ως υπερμεταδότης του SARS-CoV-2, ενδεχόμενο που ερευνούν οι Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Brussels Times».
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Βελγίου, όπου έχει ήδη φθάσει μέσω Ολλανδίας από τη Βρετανία το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την παραμονή των Χριστουγέννων ότι διαγνώστηκαν θετικοί έξι μέλη του προσωπικού και 121 τρόφιμοι, εκ των οποίων οι 13 έχασαν τη μάχη, ενώ έκτοτε κατέληξαν άλλοι πέντε.
«Το γηροκομείο θα περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μολ, Βιμ Κάγιερς, «αρκετά εργαστήρια προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης, πράγμα που παραμένει αβέβαιο μέχρι στιγμής».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το