Κατηγορίες: Κόσμος

Σοκ στις ΗΠΑ από τον θάνατο της Κέιλα Μίλερ

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι ο θάνατος της νεαρής αμερικανίδας, Κέιλα Μίλερ, η οποία ήταν όμηρος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία για 18 μήνες. Η οικογένειά της την περιγράφει ως έναν άνθρωπο με «ελεύθερο πνεύμα και ενσυναίσθηση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαίωσε τον θάνατο της 26χρονης Μίλερ, η οποία έχασε τη ζωή της κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Υπενθυμίζεται, ότι η νεαρή αμερικανίδα που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση, είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές κατά την έξοδό της από το νοσοκομείο της βόρειας Συρίας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η οικογένειά της έλαβε μήνυμα από τους τζιχαντιστές που την κρατούσαν όμηρο, το οποίο περιείχε πληροφορίες που επαληθεύτηκαν από τους αναλυτές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν και τον θάνατό της.

Έξω από το δικαστήριο της πόλης Πρέσκοτ στην Αριζόνα, της γενέτειρας της Μίλερ, δύο θείες της μαζί με μία από τις παιδικές της φίλες και τον πάστορα της περιοχής προσευχήθηκαν στη μνήμη της.

«Ηταν μία ήρεμη παρουσία, ένα ελεύθερο πνεύμα, πάντα στο πλευρό όσων υπέφεραν, ήθελε να είναι η φωνή τους», ανέφερε η θεία της Μίλερ, η Λόρι Λίον.

«Η Κέιλα είχε τόση ενσυναίσθηση κι αυτό είναι δύσκολο να το βρεις σε αυτό τον κόσμο. Είναι πράγματι σπάνιο κι ήταν το πιο δυνατό της σημείο», είπε η Έριν Στριτ που περιέγραψε την Μίλερ ως την πιο στενή της φίλη και «αδελφή ψυχή».

Η Καθλίν Ντέι από το πανεπιστήμιο, όπου φοίτησε η Μίλερ, λέει πως η θετική διάθεση της Κέιλα διατηρήθηκε ακόμη και στη διάρκεια της ομηρίας της, καθώς προσπάθησε να διδάξει στους απαγωγείς τηςοριγκάμι.

Κοντά στο κτίριο του δικαστηρίου, λίγα μέτρα πιο κάτω από την κεντρική πλατεία της πόλης, στήθηκε ένας σταυρός, κάποιοι άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα λούτρινο αρκουδάκι με ένα σημείωμα: «Ο Θεός να σ’ευλογεί». Δίπλα, μία πινακίδα που γράφει «Προσευχηθείτε για την Κέιλα».

 

«Η Κέιλα ήταν ένας άνθρωπος με συμπόνοια, αφιερωμένος στο ανθρωπιστικό έργο. Όλη τη ζωή της την αφιέρωσε στη βοήθεια όσων είχαν ανάγκη από ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρήνη», αναφέρουν οι γονείς της Μάρσα και Καρλ.

Η θεία της και οι φίλοι της εξέφρασαν την ελπίδα ότι η είδηση του θανάτου της ενδεχομένως να προτρέψουν περισσότερους Αμερικανούς να βοηθήσουν, όσους υποφέρουν από τις εμπόλεμες συγκρούσεις ανά τον κόσμο.

 Πηγή:thetoc.gro

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ημερίδα από την Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ.

Ημερίδα διοργανώνει η Πολυτεχνική Σχολή του ΠΘ, στις 4 Ιουνίου 2024, ώρα 9 πμ έως…

30 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα “Alzheimer – Ας γνωρίσουμε της νόσο”

Ολοκληρώθηκε, για αυτή την σχολική σεζόν η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα "Alzheimer - Ας γνωρίσουμε…

30 Μαΐου 2024

Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής – Δείτε τους πίνακες

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια, Λύκεια και στα Εκκλησιαστικά…

30 Μαΐου 2024

Εκβιασμός

Ως εκβιασμό εξέλαβε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την αναστολή των τακτικών παιδιατρικών χειρουργείων στο…

30 Μαΐου 2024

Αργύρης Κοπάνας: «Ολοκληρώνεται το τιτάνιο έργο στις πηγές της Καλιακούδας» – Επανένταξη των πηγών στο υδραγωγείο του Βόλου

Στις πηγές της Καλιακούδας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, όπου βαίνει προς ολοκλήρωση…

30 Μαΐου 2024

Μετρητά

Πολλή συζήτηση έγινε το προηγούμενο διάστημα για τα pos στους πάγκους των λαϊκών αγορών τα…

30 Μαΐου 2024