Κόσμος

Σοκ: Ο καπετάνιος της τραγωδίας στη Μεσόγειο ήταν μεθυσμένος και έκανε χασίς

imigrants

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών από το ναυάγιο στη Μεσόγειο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 850 άνθρωποι.

Μιλώντας στην Corriere della Sera, οι μετανάστες αναφέρθηκαν στην κατάσταση που υπήρχε μέσα στο πλοίο αλλά και το τι συνέβη όταν αυτό ναυάγησε.

Ενας εξ αυτών, ο Αμπντιριζακ αποκάλυψε πως ξόδεψε περίπου 2.000 ευρώ για το εισιτήριο, που θα τον έφερνε στην Ιταλία και από εκεί θα προσπαθούσε να πάει σε έναν ξάδερφό του στη Νορβηγία.

Στο πλοίο, όπως λέει, βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι και αναλόγως με τα χρήματα που πλήρωναν τοποθετούνταν σε διαφορετικό κατάστρωμα. Ετσι, αυτοί που δαπανούσαν τα περισσότερα ήταν πιο πάνω, ενώ αυτοί με τα πιο λίγα ήταν κλειδωμένοι στο αμπάρι.

«Εμείς φτάσαμε στο μεσαίο επίπεδο και πάνω βρίσκονταν όσοι είχαν πληρώσει περισσότερα», τονίζει ο Αμπντιριζακ.

Πριν γίνει το ναυάγιο, όπως λέει ο 27χρονος Τυνήσιος, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος με τον έναν να πέφτει πάνω στον άλλον.

«Ουρλιάζανε όλοι. Έσπρωχναν. Έδιναν μπουνιές. Υπήρχε φόβος. Από κάτω, εκείνοι που ήταν κλεισμένοι μέσα φώναζαν “βοήθεια, βοήθεια”. Δεν ξέρω πώς αλλά καταφέραμε να κολυμπήσουμε και να βγούμε εγκαίρως. Όλα αυτά ενώ το ψαράδικο βούλιαζε. Μέσα σε πέντε λεπτά κατέληξε στον βυθό», ανέφερε.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα ειπώθηκαν για τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος, όπως λέγεται, ήταν μεθυσμένος, επειδή έπινε συνέχεια κρασί και πως έκανε χρήση ινδικής κάνναβης.

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων αναφέρουν πως ο καπετάνιος κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς έριξε το σκάφος πάνω σε εμπορικό πλοίο που πλησίασε προκειμένου να σώσει τους επιβαίνοντες, αμέσως μόλις εξέπεμψε sos.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το