Οικονομία

Σόιμπλε: Είμαι επιφυλακτικός για το αν θα καταλήξουμε σήμερα σε συμφωνία

soible-euro-708

Επιφυλακτικός και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις τεχνικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
«Από ό,τι άκουσα σχετικά με τις τεχνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα πάρουμε σήμερα μια αναφορά και θα δούμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν θέλει μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει το ελάχιστο των αξιώσεων.

Οι διαπραγματεύσεις ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup (16:00 ώρα Ελλάδας) διεξάγονται υπό τη σκιά των αντιρρήσεων που διατυπώνουν Γερμανία, Φινλανδία και Σλοβακία για χαλάρωση του προγράμματος και επιμέρους παραχωρήσεων προς την Αθήνα κυρίως σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ωστόσο, η ανησυχία και ο προβληματισμός που έχουν εκφράσει οι κ. Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ αλλά και η αναφορά Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι είναι περιορισμένες οι ελπίδες για οριστική συμφωνία καταδεικνύουν το πόσο δύσκολες είναι οι συζητήσεις.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, σε συνέχεια της συμφωνίας Ντάισελμπλουμ-Τσίπρα, πραγματοποιήθηκαν τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες. Χωρίς να γίνουν διαπραγματεύσεις οι διαβουλεύσεις είχαν ως στόχο να καταγραφούν ποιες μεταρρυθμίσεις από το υφιστάμενο πρόγραμμα δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, ποιες όχι και πώς προτείνει η Αθήνα να τις αντικαταστήσει.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το