Κόσμος

Σοϊλού: «Οι ΗΠΑ κανονίζουν τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω Ελλάδας»

Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής σχετικά με το έργο του υπουργείου του. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ευθύνονται για την αστάθεια σε πολλές χώρες στην εγγύς περιοχή.

«Οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα έφερναν ειρήνη και δημοκρατία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το μόνο που άφησαν πίσω ήταν η καταστροφή, η τρομοκρατία, η αστάθεια, μια ετήσια παραγωγή 9.000 τόνων οπίου και ανθρώπων που πέφτουν από τις ρόδες των αεροπλάνων. Με το εμπάργκο που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια, απομόνωσαν το Ιράν και το απέκοψαν από τον κόσμο. Οι ΗΠΑ κανονίζουν τους λογαριασμούς τους με την Κίνα μέσω Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω Ελλάδας και τους λογαριασμούς τους με τη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/YPG».

Αποκαλώντας την επίθεση στο Ταξίμ μία από σφαγή αμάχων από το PKK, ο Σοϊλού είπε: «Βρήκαμε τους δράστες. Τώρα αποκρυπτογραφούμε ολόκληρη τη δομή πίσω από αυτήν».

«H Τουρκία δεν παίρνει άδεια από κανέναν»
O Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας με ένα ηγετικό προφίλ, δήλωσε ότι η Τουρκία κατάφερε να παραμένει έξω από τον κύκλο της φωτιάς, στον οποίο θέλουν κάποιοι να τη σύρουν, και παρουσίασε μία σειρά από επιτεύγματα της χώρας σε κάθε τομέα, από τη μετανάστευση μέχρι τη Λιβύη κι από τα Βαρώσια μέχρι την Αγία Σοφία.

«Σήμερα, η Τουρκία λύνει την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, παρέχει ανταλλαγή κρατουμένων και διαχειρίζεται τη μετανάστευση. Αποτελεί την ελπίδα για την παγκόσμια ενεργειακή κρίση. Διδάσκει διπλωματία και κύρος. Σήμερα, η Τουρκία, η οποία είναι το καταφύγιο και η πατρίδα των μουσουλμανικών και τουρκικών περιοχών ανά τον κόσμο, είναι η χώρα που ασκεί επιρροή από το Αζερμπαϊτζάν έως τη Λιβύη, που αναζητεί φυσικούς πόρους στις θάλασσες, που διεξάγει διασυνοριακές επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας, που ανοίγει τα κλειστά Βαρώσια και προσεύχεται στην Αγία Σοφία, που κατασκευάζει το εγχώριο αυτοκίνητό της, χωρίς να πάρει την άδεια από κανέναν. Αυτή η χώρα, που δυσκολεύονταν να δει ακόμη και μια εβδομάδα μπροστά κατά τον 20ο αιώνα, είναι μια χώρα που μπορεί σήμερα να δημιουργήσει το όραμά της για τον Αιώνα της Τουρκίας και να εκφράσει τον ενθουσιασμό της».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το