Τοπικά

Smart Cities Awards – Τιμητική διάκριση του Δήμου Αλοννήσου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου “Smart Cities” η τελετή απονομής των Smart Cities Awards.

Ο Δήμος Αλοννήσου έλαβε τιμητική διάκριση για την υλοποίηση του έργου «Έξυπνης Πόλης» η οποία βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των πολιτών και προάγει την σύγχρονη διακυβέρνηση.
To βραβείο του Δήμου Αλοννήσου παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σκιάνης Δημήτρης ο οποίος δήλωσε ότι, «Σε μια εποχή που η Ελλάδα και όλος ο πλανήτης υποφέρουν από καταστροφικές και αδηφάγες πυρκαγιές, έχει ιδιαίτερη αξία για έναν μικρό νησιωτικό Δήμο με εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα να κάνει τις υπερβάσεις που χρειάζονται, προκειμένου να «θωρακίσει» ένα από τα πολυτιμότερα φυσικά κεφάλαια που διαθέτει, τα δάση του. Μετά από συντονισμένες ενέργειες μας, εγκαταστάθηκε στο νησί και τέθηκε σε λειτουργία το ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για την προστασία του δάσους της Αλοννήσου. Το έργο εγκρίθηκε και εντάχθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER, το οποίο διαχειρίστηκε η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε.

Σήμερα, υπό την παγκόσμια ασύμμετρη πύρινη απειλή, νιώθουμε δικαιωμένοι που ο Δήμος Αλοννήσου αξιοποιεί έγκαιρα και ουσιαστικά τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας με στόχο την ενισχυμένη πρόληψη και προστασία των δασών σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς. Εξίσου μεγάλη όμως είναι και η ικανοποίηση μας, καθώς ξέρουμε πως έτσι συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός προτύπου λειτουργίας που στο άμεσο μέλλον ευχόμαστε να υιοθετήσουν περισσότεροι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απολογείται σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 43χρονης Γεωργίας

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια Πειραιά ο 71χρονος Χρηστός Πατακός για τη δολοφονία της 43χρονης Γεωργίας…

8 Δεκεμβρίου 2023

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για το LNG

Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δηλώνει την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην εγκατάσταση πλωτού τερματικού…

8 Δεκεμβρίου 2023

Στη Λάρισα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα συναντηθεί με δημάρχους των παρακάρλιων περιοχών

Στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς θα επισκεφθεί…

8 Δεκεμβρίου 2023

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023