Τοπικά

Σκυτάλη εργασιών σε Δημητριάδος και Ιάσονος στο νέο δίκτυο ύδρευσης

Τη σκυτάλη των εργασιών για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης θα πάρουν οι οδοί Ιάσονος και Δημητριάδος, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στην οδό Καρτάλη που τώρα είναι σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γιώργος Τόρης μιλώντας στο formedia radio 99,8, παρουσίασε τον σχεδιασμό των εργασιών για το επόμενο διάστημα σημειώνοντας παράλληλα τη χρησιμότητα που θα έχει το πολύ σημαντικό αυτό έργο τόσο για την αντιμετώπιση των διαρροών, όσο και την ποιότητα του πόσιμου νερού.

«Οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Καρτάλη προχωρούν πολύ γρήγορα και εντός ολίγων ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί. Βέβαια ξέρουμε ότι υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία για τους οδηγούς, αλλά έργα χωρίς ταλαιπωρία είναι δύσκολο να υπάρξουν. Εξάλλου μιλάμε για ένα έργο πνοής, με το οποίο θα αντιμετωπιστούν όλες οι διαρροές νερού που παρατηρούνταν όλα αυτά τα χρόνια με το παλιό δίκτυο ύδρευσης που είχε η πόλη. Αντικαθιστούμε σωλήνες δικτύου ακόμη και από τις δεκαετίες του ’70. Από τους παλιούς αγωγούς χάνονταν χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει αντικατασταθεί όλο το δίκτυο ύδρευσης και οι δημότες θα πίνουν καθαρό και ποιοτικό νερό».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή της Νέας Δημητριάδος. Εκεί γίνονται τα κεντρικά φρεάτια ελέγχου, θα δίνονται σιγά-σιγά οι συνδέσεις και θα έχουμε τη δυνατότητα, όταν προκύπτει μια ζημιά να μην κόβεται το νερό σε πολλά τετράγωνα, αλλά μόνο σε ένα».

Στη Νέα Ιωνία οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 85% και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν τελειώσει.
Μάλιστα στη Νέα Ιωνία γίνονται τώρα οι συνδέσεις, ώστε να πάρει νερό από το καινούριο δίκτυο.
«Μετά την Καρτάλη αρχίζουν οι εργασίες στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος» είπε ο κ. Τόρης και πρόσθεσε πως «οι εργασίες θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε η όχληση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη για τους οδηγούς και τους κατοίκους. Οι εργασίες σε αυτούς τους δύο δρόμους θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι».
Αναφερόμενος στην οδό Ερμού και την εμπορική αγορά είπε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα. «Υπάρχουν κάποια κομμάτια με πλακόστρωτα στην οδό Ερμού που θα γίνουν εργασίες μέσα στο καλοκαίρι».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι διαρροές νερού από τους παλιούς σωλήνες άγγιζε και το 30%. Επίσης μην ξεχνάμε πως υπήρχαν σωλήνες και από αμίαντο».
Για τους λογαριασμούς που θα παραλάβουν οι δημότες τον Απρίλιο και θα αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2023, ο κ. Τόρης ανέφερε πως για την πόλη θα είναι οι κανονικές τιμές που προβλέπονται. Μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρώσουμε την εφαρμογή του προγράμματος και θα ξέρει ο καταναλωτής τι ακριβώς έχει καταναλώσει. Τα υδρόμετρα στον Δήμο Βόλου ανέρχονται στα 90.000.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το