Πολιτισμός

«Σκυλίσια μέρα» με τον Αλ Πατσίνο στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργάνωσε τον Ιούλιο, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Κλασικές αστυνομικές ταινίες κάτω από το φως των αστεριών», στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα (πάρκο Ζάχου), στον Βόλο.
Το πρόγραμμα προβολών περιλάμβανε τέσσερις εμβληματικές αστυνομικές ταινίες δράσης από τις δεκαετίες του ’60 και ’70, που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στην εποχή τους, από τις οποίες προβλήθηκαν οι τρεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ απομένει μία ακόμη προβολή: Αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου, 21.30, Σκυλίσια Μέρα (Dog Day Afternoon), διάρκεια 125’, ΗΠΑ, 1975, σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λιούμετ, με τους Αλ Πατσίνο, Τζον Καζάλ, Τσαρλς Ντέρνινγκ. Στην ταινία, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, δυο φίλοι επιχειρούν να ληστέψουν μία τράπεζα στη Νέα Υόρκη. Όταν τα πράγματα στραβώνουν αναγκάζονται να κρατήσουν προσωπικό και πελάτες ως ομήρους προκειμένου να μπορέσουν να διαπραγματευτούν με την αστυνομία. Λίγο αργότερα θα καταφτάσουν στην περιοχή κόσμος, αλλά και δημοσιογράφοι και θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται τα πραγματικά κίνητρα της ληστείας… Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 βραβεία Όσκαρ και τελικά απέσπασε το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00-18.00).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το