Οικονομία

Σκυλακάκης: Νέες κατηγορίες δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα

Nέες κατηγορίες δικαιούχων εντάσσονται στο κοινωνικό μέρισμα, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι έγιναν ήδη διορθωτικές κινήσεις από την ΗΔΙΚΑ και έτσι πολλοί από όλους όσοι έχουν κάνει την ένσταση, μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να δουν ότι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό, άτομα με ειδικές ανάγκες, δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ, που αρχικά είχαν αποκλειστεί. Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ακόμη ότι το 50% όσων έχουν κάνει την ένσταση, θα λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια σειρά αδικιών, τις οποίες χαρακτήρισε αναπόφευκτες. «Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της φοροδιαφυγής και εξακολουθούμε να φορολογούμε με βάση πλασματικά στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε: «Αυτού του είδους οι αδικίες μας εμποδίζουν να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική». Σημείωσε, επίσης, ότι τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν προεκλογικά.
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το