Τοπικά

Σκραμπλ, το παιχνίδι λέξεων που μαγεύει – Με επιτυχία το τουρνουά που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Βόλο

Το σκραμπλ (scrabble), διάσημο παιχνίδι λέξεων με φανατικούς φίλους σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, πέρα του ότι δεν έχει όριο ηλικίας για να ασχοληθεί κάποιος και πως ενισχύει το λεξιλόγιο κάθε παίκτη, αλλά και τις κοινωνικές δεξιότητές του, είναι τόσο δημοφιλές για τον εξής λόγο: Την απλότητά του, αφού σκοπός του παιχνιδιού είναι ο σχηματισμός λέξεων, κάτι που καθιστά συναρπαστική κάθε παρτίδα σκραμπλ. Η κ. Δήμητρα Τζάρα, πρόεδρος του Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, μίλησε για το τουρνουά που φιλοξενήθηκε με επιτυχία στον Βόλο το περασμένο Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου.

Για δύο ημέρες, είκοσι οκτώ παίκτες – ανάμεσά τους τέσσερις από τον Βόλο – δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σ’ αυτή την ξεχωριστή «μάχη» των λέξεων, που συνδυάζει γνώσεις και στρατηγική. «Το φετινό τουρνουά, 14ο κατά σειρά του ομίλου μας, ταξίδεψε στον Βόλο με την Αργώ», είπε με… ποιητική διάθεση η κ. Τζάρα, δικηγόρος στο επάγγελμα, η οποία στη συνέχεια προχώρησε στον απολογισμό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Κυψέλη»: «Οι αγώνες κύλησαν εξαιρετικά, με παλμό και πολύ ωραία διάθεση από πλευράς συμμετεχόντων. Προσωπικά κρατώ το γεγονός ότι είχαμε τέσσερις παίκτες από τον Βόλο. Μας ενδιαφέρει η διάδοση του παιχνιδιού στον κόσμο. Γι’ αυτό και διαλέξαμε τη Μαγνησία, όπως σκεφτόμαστε το επόμενο τουρνουά μας να γίνει στην Εύβοια, που είναι πληγωμένη από τις φωτιές».

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους έξι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, με τους υπόλοιπους να δραστηριοποιούνται σε Καστοριά (η μακεδονική πόλη υπήρξε πρωτοπόρος χάρη στον Χρήστο Τζήμα, τον οποίον η κ. Τζάρα χαρακτήρισε «πατριάρχη του ελληνικού αγωνιστικού σκραμπλ»), Αθήνα, Βέροια, Πτολεμαΐδα και Ρόδο. Στις τάξεις των συλλόγων είναι εγγεγραμμένος μεγάλος αριθμός παικτών. Από την πλευρά της η κ. Τζάρα, ιδρυτικό μέλος του Ο.Σ.Θ. που υπάρχει εδώ και μία 15ετία, σκιαγραφώντας το προφίλ όλων εκείνων που παίζουν σκραμπλ, επισήμανε: «Ένα και βασικό χρειάζεται κάποιος, για να παίξει σκραμπλ: Να αγαπάει την ελληνική γλώσσα. Το σκραμπλ σου προσφέρει έναν ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας, καθώς οι λέξεις μεταβάλλονται στο αναλόγιο».

Η προσέλκυση νέων παικτών ενδιαφέρει τη Θεσσαλονικιά παράγοντα, η οποία ευχήθηκε το τουρνουά που έγινε στον Βόλο το περασμένο Σαββατοκύριακο, να φέρει περισσότερο κόσμο πιο κοντά στο σκραμπλ. «Όλοι οι Βολιώτες που έλαβαν μέρος, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, ούτε η τελική κατάταξη του καθενός. Ένας από τους συμμετέχοντες μου εκμυστηρεύθηκε πως εντυπωσιάστηκε από το εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε. Ήμασταν όλοι μία μεγάλη παρέα και απολαύσαμε κάθε στιγμή του τουρνουά. Θα χαρώ πολύ εάν του χρόνου το καλοκαίρι επαναλάβουμε το τουρνουά στον Βόλο και έχουμε πολύ περισσότερες συμμετοχές. Απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα σκραμπλ στον Βόλο και να δείξει έτσι η πόλη την αγάπη της για τη γλώσσα και τον πολιτισμό», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το