Ελλάδα

Σκουρλέτης: Ο κ. Σαμαράς κινήθηκε στη σκιά δύο μεγάλων φόβων

ÄÉÁÊÁÍÁËÉÊÇ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ Ê.Ï. ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÆÁÐÐÅÉÏ (KATÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ/EUROKINISSI)

«Ο κ. Σαμαράς κινήθηκε στη σκιά δυο μεγάλων φόβων, χθες. Ο ένας ήταν ο φόβος της κυβέρνησης ειδικού σκοπού που προωθούν διάφορα κέντρα, το οποίο βέβαια σημαίνει ότι ο ίδιος δεν θα παραμείνει στη θέση του, και ο άλλος ήταν ο ακόμα μεγαλύτερος φόβος, αυτός των εκλογών» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Όλοι γνωρίζουν ότι παράταση του βίου της σημερινής Βουλής σημαίνει εφαρμογή του mail Χαρδούβελη, δηλαδή όλων αυτών των νέων μέτρων που φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και τις δανειακές συμβάσεις σημείωσε πως «σήμερα υπάρχει μια πραγματικότητα η οποία διαφέρει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από ότι το 2012, οι παράμετροι δεν είναι ίδιες», εκτιμώντας ότι «είναι πιο ευνοϊκή συγκυρία για να γίνει επιτέλους αυτή η μεγάλη συζήτηση που θα αφορά τις ευρωπαϊκές στρατηγικές και ταυτόχρονα να τεθεί το θέμα της χώρας μας, το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους και των δανειακών συμβάσεων» και τόνισε: «Αν δεν το βάλουν αυτό οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες διαθέτουν ένα σχέδιο και ταυτόχρονα έχουν και την εξουσιοδότηση να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο δρόμο, τότε δεν μπορούν να γίνουν από μόνα τους αυτά».

Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει σε κάποιον επαγγελματία που θα τον ρωτούσε εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και να οδηγηθούν τα πράγματα σε χειρότερη κατεύθυνση ανέφερε: «Θα του έλεγα δυο πράγματα: Πρώτα απ’ όλα, θα τον παρέπεμπα στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που σε ένα μεγάλο βαθμό αφορά ακριβώς αυτή την περίπτωση του επαγγελματία, μέσα από τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν παρουσιαστεί για την αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων”, των ρυθμίσεων προς τα ταμεία και το Δημόσιο, θα του μίλαγα για τα αναγκαία άμεσα φορολογικά μέτρα, όπως την επαναφορά του αφορολόγητου στο 12.000. Θα του μίλαγα δηλαδή για πράγματα που είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να γίνουν άμεσα, και μπορούν να γίνουν όπως εμείς το έχουμε τεκμηριώσει με βάση την πρόταση που παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη και με βάση την υπάρχουσα κατάσταση της οικονομίας. Από εκεί και πέρα, θα του έλεγα ότι υπάρχει αυτός ο άλλος δρόμος που περνάει μέσα από την πραγματική διαπραγμάτευση. Είναι βέβαιο ότι αυτός ο δρόμος θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατάσταση και σε λιγότερες δυσκολίες από αυτά τα οποία ζει σήμερα και αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη και γιατί έσπευσε ο ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίσει τις καταγγελίες ως σοβαρές σημείωσε:

«Εμείς δεν είμαστε μια πολιτική δύναμη που θα παίξουμε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μπροστά σε μια καταγγελία που υπονομεύει ευθέως τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Έχουμε μια ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, ψάχνουμε να βρούμε αν έγινε κάτω από τις εντολές κάποιου και πώς ακριβώς φτάσαμε έως εδώ, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν ερωτήματα στα οποία οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε, μέσα από τις τοποθετήσεις μας και την προσέγγισή μας ώστε να απαντηθούν: Πρώτα απ’ όλα, μπορεί αυτή η υπόθεση να κλείσει χωρίς να έχει προηγουμένως γίνει η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του κ. Αποστολόπουλου; Και του κ. Χαϊκάλη, βεβαίως. Υπήρξε ολιγωρία της δικαιοσύνης; Υπήρξε. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε αυτή την επισήμανση.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει ο καθένας να συμβάλει με τον τρόπο του, ώστε να διαλευκανθεί και όχι να εξαπολύει αστήριχτες καταγγελίες και να χάνει την ψυχραιμία του, όπως φάνηκε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την έχασε με τις μηνύσεις».

Σχολιάζοντας τη στάση των κκ Βουδούρη και Παραστατίδη και τη θέση Γλέζου να μην μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ο Μανώλης Γλέζος πάντοτε με ευθύτητα καταθέτει τις απόψεις του και εμείς πάντοτε τις ακούμε με προσοχή και με σεβασμό. Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του διαδικασίες και με συλλογικό τρόπο θα διαμορφώσει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του. Σε καμιά περίπτωση, όμως, -και αυτό δεν έχει να κάνει με τον Μανώλη Γλέζο- δεν θα επιτρέψουμε σε τρίτους να είναι αυτοί οι οποίοι θα μας υποδείξουν ποιον θα βάλουμε και ποιον δεν θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το